Ο απίστευτος λόγος που  τα Σκόπια τορπιλίζουν τη συμφωνία! Κατά την διάρκεια των τελικών διαπραγματεύσεων  έγινε γνωστό ότι δεν ήθελαν να αλλάξουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων

Απίστευτο και όμως αληθινό. Τα πόδια είχαν στυλώσει οι Σκοπιανοί κατά την διάρκεια των τελικών διαπραγματεύσεων γιατί δεν ήθελαν να αλλάξουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων.

Ενώ είχαν δεχθεί την αλλαγή του συντάγματος, την αλλαγή των ταυτοτήτων τους και την αλλαγή της ονομασίας τους μέσα στην χώρα, όταν έφτασε η συζήτηση στις πινακίδες των αυτοκινήτων υπήρξε ιδιαίτερη ένταση και αδιαλλαξία.

Επ ουδενί δεν ήθελαν να αλλάξουν το MK (Μακεδονία) που υπάρχει στα πινακίδες . Υπήρξαν αλλεπάλληλες συζητήσεις για να πειστούν τελικά ότι θα έπρεπε να τις αλλάξουν και αναλόγως το νέο όνομα να μπει μπροστά και ένα ακόμα γράμμα. N (nova- νέα )η G (gorna-άνω ) ‘η S ( Severna- βόρεια ).

Όπως έλεγαν διπλωματικές πηγές πρόθεση των Σκοπιανών ήταν να επιβάλλουν με έμμεσο τρόπο την διπλή ονομασία από την στιγμή που τα αυτοκίνητα τους θα κυκλοφορούσαν σε όλη την Ευρώπη με τα αρχικά ΜΚ.

Πηγή: eretikos.gr

 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ

Πούλησέ το

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»