Ο Αλκιβιάδης Στεφανής και το πλάνο του για τους νέους Ανθυπολοχαγούς – Οι συχνές επισκέψεις του στους χώρους εκπαίδευσης και οι ομιλίες του στους νέους


Η έμφαση που δίνει ο Αρχηγός ΓΕΣ στους τομείς της επικοινωνίας και της καινοτομίας είναι γνωστή. Τουλάχιστον αυτό φανερώνουν οι δημόσιες δηλώσεις του αλλά και τα δελτία Τύπου που συχνά εκδίδει το ΓΕΣ.

Ανάμεσα σε αυτά διακρίναμε και την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει ο Αρχηγός ΓΕΣ στους νέους ανθυπολοχαγούς, οι οποίοι έχοντας αποφοιτήσει το 2017 από την ΣΣΕ, έχουν πάει στα σχολεία των όπλων τους για εκπαίδευση. Βρίσκονται δηλαδή ακριβώς στο σημείο εκκίνησης της καριέρας τους.

Μαθαίνουμε ότι στις επισκέψεις που κάνει ο Αρχηγός ΓΕΣ στις Σχολές όπου εκπαιδεύονται οι νέοι ανθυπολοχαγοί, πάντα έχει μαι ιδιαίτερη ομιλία μαζί τους, ανεξάρτητα από το εάν θα έχει ή όχι επαφές και τους τα υπολοιπα στελέχη που υπηρετούν στις Μονάδες.

Ανατρέξαμε στις σχετικές ανακοινώσεις και διαπιστώσαμε ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής προφανώς με βάση κάποιο σχέδιο μιλάει στους νεαρούς αυτούς αξιωματικούς για συγκεκριμένα πράγματα, επιχειρώντας μάλλον να τους δώσει συμβουλές για το πώς θα πρέπει να πορευθούν στην καριέρα τους:

  • Ανθρωποκεντρική διοίκηση
  • Ανάγκη διαρκούς αυτοβελτίωσης
  • Σπουδαιότητα της πρακτικής εξάσκησης

Δείτε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις πότε και πού συνάντησε τα νέα αυτά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και τι τους είπε:

04 Ιουνίου 2018 

Σχολή Πεζικού (ΣΠΖ), στη Χαλκίδα Ευβοίας.

Ο Αρχηγός, πραγματοποίησε ομιλία προς τους εκπαιδευόμενους Λοχαγούς και Υπολοχαγούς της Πτέρυγας Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης και τους Ανθυπολοχαγούς ΣΣΕ/Τάξης 2017, του τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης της ΣΠΖ, στην οποία επεσήμανε τα παρακάτω:

– Την ιδέα της Ανθρωποκεντρικής Διοίκησης, με ιδιαίτερη αναφορά στη δύναμη του παραδείγματος, ως τον κινητήριο μοχλό της διαχείρισης του προσωπικού.

– Τη σπουδαιότητα της πρακτικής εξάσκησης με σύγχρονες μεθόδους, πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε επιχειρησιακού σχεδίου.

– Tην ανάγκη αυτοβελτίωσης σε όλα τα επίπεδα.

– Tην ανάγκη υιοθέτησης νέων αντιλήψεων στο Στρατό Ξηράς, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

– Τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές τους και τους προέτρεψε να πιστέψουν πως ο κάθε ένας από αυτούς δύναται να κάνει στο μέλλον τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα.

01 Ιουνίου 2018

Σχολή Μηχανικού (ΣΜΧ), στο Λουτράκι Κορινθίας.

Ο Αρχηγός, πραγματοποίησε ομιλία προς τους Ανθυπολοχαγούς ΣΣΕ/Τάξης 2017, του τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης της ΣΜΧ, στην οποία επεσήμανε τα παρακάτω:
– Τη σπουδαιότητα της πρακτικής εξάσκησης, πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε επιχειρησιακού σχεδίου.
– Tην ανάγκη αυτοβελτίωσης σε όλα τα επίπεδα.
– Tην ανάγκη υιοθέτησης καινοτόμου τρόπου σκέψης στον Στρατό Ξηράς, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

17 Μαΐου 2018

Στη Σχολή Πυροβολικού, στη Νέα Πέραμο Αττικής, όπου μίλησε στους Ανθυπολοχαγούς της Τάξης ΣΣΕ/2017, «Υποστράτηγος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΕΧΑΚΗΣ», οι οποίοι αποτελούν τους αυριανούς Ηγήτορες του Πυροβολικού. O Αρχηγός, έδωσε τις κατευθύνσεις του στους νεαρούς Αξιωματικούς, τονίζοντας στην ομιλία του, μεταξύ άλλων:

– Τη μετεξέλιξη του ρόλου του Ηγέτη μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

– Τη σημασία του προσωπικού παραδείγματος στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής διοίκησης.

– Το μυστικό της επιτυχημένης Ηγεσίας, που δεν είναι άλλο από το ΠΑΘΟΣ για το στρατιωτικό επάγγελμα, που πηγάζει από την αγάπη για την Πατρίδα.

27 Απριλίου 2018

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σχολή Διαβιβάσεων (ΣΔΒ) στο Χαϊδάρι Αττικής, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τους Ανθυπολοχαγούς ΣΣΕ/Τάξης 2017, του τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης της ΣΔΒ.

Με το πέρας της εκπαίδευσης, ο Αρχηγός σε ομιλία του προς τους νέους Ανθυπολοχαγούς, επεσήμανε τη σπουδαιότητα των συνεχών δοκιμών και της πρακτικής εξάσκησης πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε επιχειρησιακού σχεδίου. Επίσης τόνισε την ανάγκη συνεχούς αυτοβελτίωσης σε όλα τα επίπεδα, καθώς ως νέοι αξιωματικοί αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον του Στρατού Ξηράς και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα.

28 Μαρτίου 2018

Σχολή Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής,

Ο Αρχηγός ΓΕΣ αρακολούθησε την εκπαιδευτική δράση «Σχης (ΤΘ) Ανδρέας Σίμος» των Ανθυπιλάρχων της Τάξης ΣΣΕ/2017.

Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης είναι οι νέοι Ανθυπίλαρχοι μέσω μίας βιωματικής εμπειρίας, να αποτυπώσουν τις ορθές, αλλά κυρίως τις λανθασμένες ενέργειες-αποφάσεις που μπορεί να ληφθούν από Ηγήτορες ΤΘ.

Φέρει το όνομα του εκλιπόντος διοικητή της Σχολής ΤΘ Σχη (ΤΘ) Ανδρέα Σίμου, ο οποίος έθεσε τις βάσεις για την πραγματοποίηση της δράσης, ως ένδειξη τιμής, θέλοντας να τονιστεί η πρωτοβουλία, η καινοτομία και το ανοικτό πνεύμα που τον χαρακτήριζαν.

Με το πέρας της εκπαίδευσης, ο Αρχηγός, αφού συνεχάρη τη Σχολή για την άριστη οργάνωση της διεξαχθείσας εκπαίδευσης, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

– Το σύνολο του προσωπικού θα πρέπει να εξασκείται στην αντιμετώπιση φαινομένων «τριβής» (friction), στο πεδίο της μάχης.

– Στη φάση της λήψης των αποφάσεων, το προσωπικό θα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται και να προτεραιοποιεί σωστά τις εισερχόμενες πληροφορίες.

– Τη σημασία της αυτοπεποίθησης, την οποία διαχώρισε από τον εγωισμό και την έλλειψη ομαδικότητας.

– Τον παράγοντα «τύχη», ο οποίος ακολουθεί όσους εργάζονται σκληρά.

– Τη σπουδαιότητα των συνεχών δοκιμών και της πρακτικής εξάσκησης, πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε επιχειρησιακού σχεδίου.

– Την ανάγκη αφιέρωσης του απαραίτητου χρόνου και σκληρής προσπάθειας, με σκοπό τη βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, καθώς οι νέοι αξιωματικοί, αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον.

 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ

Πούλησέ το

ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ 2 Ιουνίου: Φάκελλος ΕΜΘ