Ναύαρχος Γκορτζής: Ο Καμμένος γιόρτασε την καταστροφή των Ψαρών! – “Βράζουν” οι ναύαρχοι για την λιτανεία των ιερών κειμηλίων στα Ψαρά

“Βράζουν” οι ναύαρχοι για την λιτανεία των ιερών κειμηλίων του Κανάρημ του Μιαούλη και της Μπουμπουλίνας στα Ψαρά, και ο ένας μετά τον άλλον βγαίνουν δημόσια και επικρίνουν τον ΥΕΘΑ, λέγοντας ότι το έκανε για π ολιτικές σκοπιμότητες.

Σήμερα με σχετική του δημόσια ανάρτηση ο Ναύαρχος Κωστής Γκορτζής, επικρίνει έντονα τον ΥΕΘΑ, χρησιμοποιώντας μάλιστα και βαριές εκφράσεις για “δήθεν πατριώτες” και “πατριωτικό πανηγυράκι”.

Τι έγραψε ο Ναύαρχος Κωστής Γκορτζής:

Θα στενοχωρήσω αρκετούς φαντάζομαι αλλά η αλήθεια -κατά την ταπεινή μου γνώμη- δεν πρέπει να καπελώνεται από ματαιόδοξες προσωπικές τσιριμόνιες δήθεν πατριωτών.

Μου προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα η μεταφορά των καρδιών Κανάρη και Μιαούλη και των οστών της Μπουμπουλίνας στα Ψαρά.

Για να γιορταστεί τί;

Η ολική καταστροφή των Ψαρών; Και τι ζητούν εκεί η καρδιά του Μιαούλη και τα οστά της Μπουμπουλίνας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο λαός χρειάζεται την ψυχή του Κανάρη και όχι τη λιτανεία της καρδιάς του

Ας αφήσουν την καρδιά του Κανάρη στον τόπο του. Στα Ψαρά. Γιατί αυτός τον αγάπησε και τον τίμησε.

Στις 21 Ιουνίου 1824, όμως, τα Ψαρά βρέθηκαν μόνα τους. Παρά τις εκκλήσεις τους προς τον υπόλοιπο Ελληνικό Στόλο για βοήθεια.

Οι εμφύλιες έριδες για τη μετεπαναστατική μοιρασιά, η κατάρα της φυλής, είχαν ήδη αρχίσει και οι μεγαλοναύαρχοι του αγώνα αρμένιζαν μακριά, στην πολιτική θαλασσοταραχή του Αργοσαρωνικού…

Έτσι, οι Οθωμανοί αντιλήφθηκαν ότι τα Ψαρά, μόνα τους, ήταν εύκολη λεία. Και με 170 πλοία και 12000 στρατιώτες κατέλαβαν το νησί και το λιάνισαν.

Έσφαξαν και εξανδραπόδισαν 18000 κατοίκους, από τα 100 Ψαριανά πλοία μόνο 16 διασώθηκαν κι άλλα 7 πυρπολικά πρόλαβε να πάρει ο Κανάρης μαζί του φεύγοντας. Έτσι, χάθηκε μια σημαντική Ναυτική Βάση του Αγώνα.

Έτσι, εξαλείφθηκε και η Ψαριανή απειλή κατά των γεωστρατηγικών συμφερόντων των Οθωμανών αλλά, και κατά των εμπορικοοικονομικών συμφερόντων Ελλήνων…

Που έσπευσαν να απελευθερώσουν το νησί. Μετά. Και για λίγες μέρες.

Όσο χρειάστηκε για να το πλιατσικολογήσουν κι αυτοί απ’ όσα, λίγα, άφησε ο Τούρκος ανέγγιχτα…

Και μετά, έφυγαν και το ξανάφησαν, για 80 χρόνια, στον Τούρκο.

Για να το θυμηθεί μετά από 94 χρόνια και ο …Καμμένος για να στήσει το …πατριωτικό πανηγυράκι του.

 

 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ

Πούλησέ τοΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com