Μιαούλης, Κανάρης και Μπουμπουλίνα ξανά στο Αιγαίο! – Μια σπάνια ΦΩΤΟ από τα ιερά κειμήλια στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, εκεί όπου χτυπάει σήμερα η καρδιά του Πολεμικού Ναυτικού

Ρίγη συγκίνησης και δέος νιώθουν τα πληρώματα του Στόλου μας που συμμετέχουν στην άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018!

Μαζί τους για πρώτη φορά στην ιστορία βρίσκονται οι ναύαρχοι Μιαούλης και Κανάρης και η καπετάνισσα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, καθώς οι καρδιές των ναυάρχων και τα οστά της καπετάνισσας ταξιδεύουν μαζί τους πάνω στην Φρεγάτα ΨΑΡΑ.

Η λήκυθος με την ηρωική καρδιά του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και το Οστεοφυλάκιο με τα ιερά λείψανα της καπετάνισσας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας φιλοξενήθηκαν στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Το Armyvoice.gr  εξασφάλισε φωτογραφία από την ιστορική αυτή στιγμή! Όπως μπορείτε να δείτε η καρδιά του Μιαούλη και τα οστά της Μπουμπουλίνας  είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του Αρχηγείου Στόλου, ακριβώς μπροστά από την προτομή του Κανάρη και υπό το βλέμμα των ναυτών, άγρυπτων φρουρών των ηρώων μας.

Το Σάββατο η λήκυθος με την καρδιά και το οστεοφυλάκιο τοποθετήθηκαν στην φρεγάτα Ψαρά και ανοίχτηκαν στο Αιγαίο μαζί με τα πληρώματα του Στόλου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνη  επέβησαν στη φρεγάτα Σαλαμίς για να παρακολουθήσουν από κοντά την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ.

Αύριο 5 Ιουνίου, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα αποδώσει τιμές στους ήρωές μας, στη νήψη Ψαρά, όπου θα πραγματοποιηθούν ι διαίτερες εκδηλώσεις.

Στις 11 Ιουνίου, ακριβώς την ημέρα που το 1835 η καρδιά του ναυάρχου Μιαούλη σταμάτησε να χτυπά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα επιθεωρήσει εν πλω στον Στόλο μας, από την φρεγάτα ΨΑΡΑ, η οποία και θα επιστρέφει με τα ιερά κειμήλια.

Η ναυτική εβδομάδα αναβιώνει!

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018», πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν στους κάτωθι λιμένες του Αιγαίου Πελάγους, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί:

Αγίου Ευστρατίου
Αλεξανδρούπολης
Αμοργού
Βόλου
Θάσου
Θεσσαλονίκης
Ικαρίας
Καβάλας
Καλύμνου
Λέσβου
Λήμνου
Μεγίστης
Οινουσσών
Ρόδου
Σαμοθράκης
Σάμου
Σκοπέλου
Φούρνων
Χίου
Ψαρών

 

 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ

Πούλησέ το