ΗΠΑ: Εξοπλίζουν τους στρατιώτες με… τρίτο χέρι – Ο αμερικανικός στρατός πρωτοπορεί στο πρότυπο των… εξωγήινων

Επιμέλεια: Γιάννης Συρμαλής

Μοιάζει με ακόμα ένα παρατραβηγμένο σενάριο, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο αμερικανικός στρατός δοκιμάζει ένα τρίτο μηχανικό χέρι για τους στρατιώτες του. Στρατιώτες εξοπλισμένοι σαν άλλοι εξωγήινοι.

Όπως αναφέρει το businessinsider.com, οι ερευνητές του Στρατιωτικού Ερευνητικού Εργαστηρίου δοκιμάζουν επισήμως ένα τρίτο μηχανικό χέρι που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους στρατιώτες να χειρίζονται υπερμεγέθη όπλα και βαριά φορτία χωρίς να θυσιάζουν την απόδοσή τους, ανακοίνωσε η υπηρεσία στις 27 Φεβρουαρίου.

Ο στρατός αναφέρει πως το τρέχον πρωτότυπο (τρίτο χέρι) των 3,5 λιβρών μπορεί να υποστηρίξει ένα αυτόματο όπλο Μ249 ή μια αμυντική ασπίδα 20 λιβρών για πρόσθετη προστασία και κάλυψη.

Και μπορεί το συγκεκριμένο τεχνολογικό επίτευγμα να αποτελεί πραγματικά μια καταπληκτική είδηση, ωστόσο κάθε στρατιώτης-πολεμιστής θα αναγνωρίσει πως αυτή η λύση είναι εμπνευσμένη από το έξυπνο όπλο M56A2 από το αγαπημένο βιντεοπαιχνίδι Aliens: Colonial Marines.

Είναι απίθανο πως οι στρατιώτες θα πρέπει να εξοικειωθούν με ανατριχιαστικά μορφώματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο το «τρίτο χέρι» έχει σαφή οφέλη για τους στρατιώτες που είναι ήδη εξοπλισμένοι με εργαλεία υψηλής τεχνολογίας.

«Ξεκινήσαμε την προσπάθεια να σκεφτούμε έναν τρόπο να συμβάλουμε στην βελτίωση της θνησιμότητας του στρατιώτη», δήλωσε ο μηχανικός του Εργαστηρίου Dan Baechle.

«Αυτό σημαίνει να σταθεροποιήσουμε το όπλο ή να δώσουμε στον στρατιώτη ένα ακόμα ισχυρότερο όπλο. Μπορούμε να σταθεροποιήσουμε αυτό το όπλο για να βελτιώσουμε την ακρίβεια; Αλλά αν σταθεροποιήσουμε το όπλο και αφαιρέσουμε το φορτίο των όπλων από τα χέρια των στρατιωτών, θα βελτιώσουμε την ετοιμότητά τους; Θα βελτιώσουμε την ακρίβεια του στρατιώτη με το όπλο;»

Οι εξωγήινοι αποτελούν το πιο άμεσο παράδειγμα των μηχανικών άκρων σε δράση, ωστόσο η καλύτερη περιγραφή των ωφελειών της συσκευής όσον αφορά στην θνησιμότητα του στρατιώτη, στην πραγματικότητα προέρχεται από το βιβλίο «Starshop Troopers» του Robert Heinlein.

 

 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ

Πούλησέ το

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία