Τι συμβαίνει με τη νήσο Φλέβες: Πού πήγαν οι “επενδυτές” και τα εκατομμύρια ευρώ, που περιλάμβανε το πρόγραμμα αξιοποίησης που είχε εξαγγείλει ο Πάνος Καμμένος;

Θυμηθήκαμε το θέμα, καθώς διαβάσαμε σχόλιο στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος κάνει λόγο για “έγκλημα στην Αττική”.

Να θυμήσουμε ότι το θέμα της αξιοποίησης του νησιού προς όφελος της ελληνικής οικονομίας είχε θέσει πολλές φορές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο και για αστρονομικά ποσά που θα μπουν στα ταμεία.

Μιλώντας στις 12 Απριλίου 2016 στην EXPOSEC  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε αποκαλύψει ότι είχε δεχθεί δελεαστικές προτάσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για τη νήσο Φλέβες, στο Σαρωνικό, την οποία χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις για ασκήσεις.

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει:

Μόνο για τη νήσο Φλέβες υπάρχουν δύο προτάσεις, η μία είναι από την πλευρά του Άμπου Ντάμπι για ενοίκιο με 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού και τη δημιουργία ενός resort 22 χιλιάδων θέσεων με επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεύτερη πρόταση, από την πλευρά του Ισραήλ, για τη δημιουργία του Silicon Island, δηλαδή πρότυπου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία.

Τον επόμενο χρόνο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για το ενδεχόμενο πώλησης της νήσου των Φλεβών, υποστήριξε ότι δεν μιλάει για πώληση, αλλά για μακροχρόνια εκμίσθωση.

«Κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο πραγματοποιείται έρευνα αγοράς προκειμένου να διεξαχθεί δημόσιος ηλεκτρονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μακροχρόνια εκμίσθωση εν λόγω περιοχών και σε καμία περίπτωση για πώληση», συμπληρώνει ο κ. Καμμένος και διευκρινίζει ότι η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα αποφασιστεί όταν κριθεί ότι υπάρχει ώριμο επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώνω ότι κυρίαρχη επιδίωξη είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ να διασφαλίσει πρωτίστως την Εθνική Ασφάλεια και Άμυνα της χώρας, σε συνδυασμό με τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, χωρίς φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, πάντοτε προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Στελεχών τους, καθώς και την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος», καταλήγει.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος γράφει σχετικά στην ιστοσελίδα του:

Πήραμε ένα οργισμένο mail από τον Καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστο που ευχαρίστως αναπαράγουμε στη συνέχεια για την εκχώρηση των Φλεβών έξω από την ακτή του Σαρωνικού.

Να θυμίσουμε μόνο ότι προ ετών είχε γραφεί ότι το Ισραήλ ενδιαφερόταν να αποκτήσει τις νήσους Φλέβες, που ανήκουν στο Υπουργείο Άμυνας, και να φτιάξει, δήθεν, εκεί Ινστιτούτο Ερευνών.

Πρέπει λοιπόν να ερευνηθεί ποιός είναι ακριβώς πίσω από τα “αραβικά κεφάλαια” που ακούγονται.

Φυσικά αν ήθελε Ινστιτούτο δεν θα το έφτιαχνε στις Φλέβες, αλλά στο Ισραήλ.

Μόνο σκοπός παρακολούθησης ή στρατιωτικός θα μπορούσε να δικαιολογεί την απόκτηση των Φλεβών.

Αλλά είναι δυνατόν μια χώρα να επιτρέψει δίπλα στην πρωτεύουσα, που μένει ο μισός πληθυσμός, σε ξένα κράτη και σε οποιονδήποτε να κάνει ότι θέλει.

Πριν από 25 χρόνια είχα παρακολουθήσει, ως ανταποκριτής στη Μόσχα, την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, την αποσύνθεση και την λεηλασία μιας ολόκληρης χώρας από την ιθύνουσα νομενκλατούρα της, σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση των Δυτικών.

Τους είχε τόσο πολύ ανοίξει η όρεξη, που έψαχναν τρόπους να αγοράσουν ακόμα και τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας ή τη Σιβηρία. Αλλά ομολογουμένως δεν περίμενα να δω αυτή τη κατάσταση να επαναλαμβάνεται στη δική μου τη χώρα.

Διαβάστε όλο το κείμενο στο konstantakopoulos.gr

Προηγούμενο άρθρο14 Ιουνίου: Σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο
Επόμενο άρθροΕΠΟΠ 2018 Προκήρυξη – Πότε βγαίνει – Τι πρέπει να ξέρετε
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).