Σταθακόπουλος: Η Τουρκία χτίζει χρησικτησία στο Αιγαίο για την Χάγη Τουρκία: Γιατί δεν την συμφέρει ένα θερμό επεισόδιο Σταθακόπουλος

Έρχονται καλές εξελίξεις για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς! Όλα τα ενδεχόμενα δείχνουν ότι ο Ερντογάν θα ασκήσει το “σουλτανικό” δικαίωμα και θα δώσει ΑΦ-εση. Συνέντευξη με τον Δ. Σταθακόπουλο

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

Την αισιοδοξία του ότι κάτι “ψήνεται” και πολύ σύντομα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, εκφράζει μιλώντας στο Armyvoice.gr  ο Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, κοινωνιολόγος με ειδικότητα στην οθωμανική ιστορία.

Στην συνέντευξη που παραχωρεί υποστηρίζει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει την ευκαιρία στον Ερντογάν να αισθανθεί ασφαλής και να μπορέσει να ασκήσει το δικαίωμα που ασκούσαν και οι σουλτάνοι στο παρελθόν, το “ΑΦ” ή αλλιώς άφεση αμαρτιών.

Το δικαίωμα αυτό βέβαια σήμερα το έχουν και οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, αλλά στην περίπτωση του Ερντογάν αυτό αποκτά μια άλλη έννοια, όπως θα ακούσετε στην συνέντευξη.

Οι σουλτάνοι συνήθιζαν να δίνουν “ΑΦ” – άφεση σε υπηκόους άλλων χωρών που είχαν συλλάβει και είχαν στα μπουντρούμια της αυτοκρατορίας και ζητούσαν τα προξενεία να τους απελευθερώσουν. Οι σουλτάνοι απελευθέρωναν αυτούς τους κρατούμενους όταν έκριναν αυτοί ότι έπρεπε, δίνοντας το “ΑΦ”. Βέβαια, έπαιρναν κάποια ανταλλάγματα.

Έτσι και σήμερα, ο Ερντογάν, όταν κρίνει πως μπορεί να δείξει ”μεγαλόθυμος″, θα είναι πιθανό να χορηγήσει άφεση/χάρη, στους δύο στρατιωτικούς μας, εκτιμά ο κ. Σταθακόπουλος.

Ήδη οι οχλήσεις είναι πολλές τόσο από την Ελλάδα όσο και από πολλές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, οπότε είναι εξαιρετικά πιθανό το προσεχές διάστημα να δούμε τον Ερντογάν είτε να ασκεί ενεργά το “ΑΦ”, είτε σιωπηρά να επιτρέπει στην δικαστική εξουσία να απαντήσει θετικά σε κάποιο προσεχές αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο μέχρι σήμερα το αρνείται.

Ακούστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξηε με τον κ. Δημήτρη Σταθακόπουλο.