Ερώτηση στη Βουλή για τις στολές μετά τη συνέντευξη στο Armyvoice Ουδέτερες, άρβυλα, 96 ΑΔΤΕ: Μάχη για τη ζωή του δίνει υπαξιωματικός στη Χίο Δυο στρατιωτικοί τραυματίες σε τροχαίο στην Χίο

ΕΠΟΠ 2018 Προκήρυξη – Πότε βγαίνει – Τι πρέπει να ξέρετε – Τα τρια βασικά σημεία που κάθε υποψήφιος πρέπει να έχει στο μυαλό του

Αγωνία για την προκήρυξη πρόσληψης ΕΠΟΠ διακατέχει μεγάλο μέρος των νέων, οι οποίοι βλέπουν μια επαγγελματική διέξοδο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η επικοινωνιακή εκστρατεία που φέρεται να έκανε το ΥΠΕΘΑ το προηγούμενο διάστημα προκειμένου αφενός να προετοιμάσει την κοινή γνώμη αλλά κυρίως να πιέσει το υπουργείο Οικονομικών στο να εγκρίνει προσλήψεις ΕΠΟΠ, είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν σε υψηλά ποσοστά οι σχετικές αναζητήσεις στην google.

Τραγωδία: ΕΠΟΠ έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Δείτε τα στοιχεία που παραθέτουμε, σχετικά με αυτές τις αναζητήσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρέχει  η μηχανή αναζήτησης google, το ενδιαφέρον του κοινού βαίνει αυξανόμενο.

Οι αναζητήσεις που κάνουν με σχετικές λέξεις κλειδιά, έχουν όλες αύξηση, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Δείτε συγκεκριμένα τις κορυφαίες σχετικές αναζητήσεις:

Προκήρυξη ΕΠΟΠ

 

 

Προκήρυξη Στρατού

ΕΠΟΠ 2018 προκήρυξη πότε βγαίνει

 

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, το ενδιαφέρον του κόσμου αυξήθηκε περίπου από τα μέσα Μαρτίου, περίοδος που συμπίπτει χρονικά με δημοσιεύματα με στοιχεία που φαίνεται ότι εκπορεύονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και επιχειρούν να πείσουν για την αναγκαιότητα της στράτευσης των γυναικών και την αύξηση της θητείας.

Τα δυο αυτά θέματα προωθεί κυρίως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά δεν φαίνεται να γίνονται δεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα σχετικά δημοσιεύματα, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της πληθυσμιακής ανισότητας με την Τουρκία που προκαλεί και ανάλογη μείωση στρατιωτών στις Ένοπλες Δυνάμεις, προτείνεται η πρόσληψη 4000 ΕΠΟΠ αλλά και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), ή περίπου 300- 500 κάθε χρόνο, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των στελεχών αλλά και να ανανεωθεί ηλικιακά.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πρώτοι ΕΠΟΠ προσελήφθησαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 θα αντιληφθεί ότι η ηλικία τους τώρα είναι κοντά στα 40 έτη.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Προκήρυξη για πρόσληψη ΕΠΟΠ σήμερα δεν υπάρχει! Ούτε στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει, καθώς πρόκειται για πρόταση της στρατιωτικής ηγεσίας προς την πολιτική ηγεσία, για την οποία θα πρέπει να δοθεί και έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών.
  • Πρόσληψη ΟΒΑ θα υπάρξει καθώς είναι πολύ πιο “ευέλικτη” η προκήρυξη και προσλαμβάνονται έως τρία χρόνια με πολύ χαμηλότερες αποδοχές.
  • Όταν διαβάζετε τις λέξεις “πρόσληψη ΕΠΟΠ”, θα πρέπει θα προσέχετε εάν έχει βγει η προκήρυξη ή εάν πρόκειται να βγει και πότε. Αν βγει πάντως είναι βέβαιο ότι θα ακούσετε τυμπανοκρουσίες από το ΥΠΕΘΑ.