Σκόπια

Αποζημίωση εξωτερικού – “Προίκα” στον σύνδεσμο στα Σκόπια – ΕΓΓΡΑΦΟ. Αυξάνεται η αποζημίωση που λαμβάνει, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές που είναι σε κρίση

Αύξηση στην αποζημίωση εξωτερικού αποφασίστηκε και για τον στρατιωτικό που υπηρετεί ως σύνδεσμος στην ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, μετά τις ανάλογες αυξήσεις που είχαν αποφασιστεί για όσους υπηρετούν στις αποστολές στον Λίβανο, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και στο Κόσσοβο, οι οποίες είναι περιοχές με υψηλή ένταση.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση που φέρει την υπογραφή του Φώτη Κουβέλη, η αποζημίωση εξωτερικού του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταβαίνει για υπηρεσία στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) αυξάνεται κατά 50%.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ στην ΠΓΔΜ υπηρετεί ένας αξιωματικός του Στρατού Ξηράς στο Επιτελείο NLO SKOPJE (εντός Περιοχής Επιχειρήσεων Βαλκανίων – BJOA).

Από την έκδοση της παρούσας απόφασης προκαλείται πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση ύψους 4.500,00€ περίπου για το οικονομικό έτος 2018 και 5.400,00€ και για κάθε ένα από τα επόμενα οικονομικά έτη του ΜΠΔΣ.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι επικρίσεις στρατιωτικών που σχολίαζαν ότι η ζωή στην ΠΓΔΜ είναι αρκετά φθηνή συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πολύ πιο αυξημένο βιοτικό επίπεδο και πως ενδεχομένως θα έπρεπε να γίνουν και εκεί αυξήσεις.

Δείτε τη σχετική απόφαση:Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com