Αφγανιστάν: Αφιέρωμα του ΝΑΤΟ στην Ελληνική Δύναμη! Ομάδα Ελλήνων εμπειρογνωμώνων “χτίζει” την αεροπορία της χώρας. Δείτε τι κάνουν

 

Επανέκαμψε η Ελλάδα στο Αφγανιστάν, μια δεκαετία περίπου μετά την διάλυση της ελληνικής δύναμης που είχε δημιουργηθεί το 2002 και διατηρήθηκε για περίπου 6 χρόνια.

Οι ανάγκες για εκπαίδευση των Αφγανικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν αυξημένες κι έτσι η χώρα μας στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Βορειο-ατλαντική συμμαχία, αποφάσισε να επανακάμψει με μια μικρή ομάδα επιτελών στο Αφανιστάν.

Τέσσερις επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας υπό τον Σμηναγό Παρμάκη, τον οποίο που θα δείτε στο Βίντεο του ΝΑΤΟ να μιλάει για τη βοήθεια που προσφέρει η χώρα μας, εργάζονται ως σύμβουλοι Συντήρησης στο Αεροδρόμιο της KABUL (FW MAINTENANCE TAAAIR/NKAIA).

Στην πραγματικότητα, όπως λέει ο κ. Παρμάκης, τόσο η Ελλάδα όσο και οι άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες με τις αποστολές των οποίων συνεργάζονται, έχουν ως αποστολή να δημιουργηθούν γερές βάσεις στην Αφγανική Αεροπορία ώστε να είσναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.