Ερώτηση στη Βουλή για τις στολές μετά τη συνέντευξη στο Armyvoice Ουδέτερες, άρβυλα, 96 ΑΔΤΕ: Μάχη για τη ζωή του δίνει υπαξιωματικός στη Χίο Δυο στρατιωτικοί τραυματίες σε τροχαίο στην Χίο

Το Επίδομα Παραμεθορίου, το σήμα στο πέτο και η “διπολική διαταραχή” που εμφανίζει το ΥΠΕΘΑ – Έκοψε το επίδομα, αλλά δίνει το σήμα παραμεθορίου!

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ψηφίστηκε το νέο ειδικό μισθολόγιο και απέκλειε μια μεγάλη μερίδα στρατιωτικών από το επίδομα παραμεθορίου, το οποίο έπαιρναν μέχρι την ψήφιση του νόμου.

Πρόκειται κυρίως για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Ήπειρο και σε περιοχές της Μακεδονίας, για τους οποίους η υπηρεσία φαίνεται ότι εμφανίζει “διπολική διαταραχή”. Από τη μια θεωρεί ότι δεν πρέπει να παίρνουν το επίδομα παραμεθορίου των 100 ευρώ, και από την άλλη τους δίνει το διακριτικό της παραμεθορίου!

Διακριτικό πραμεθορίου

Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό η υπηρεσία σε συγκεκριμένες περιοχές να υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας σε παραμεθόριο, να τους απονέμεται το σχετικό διακριτικό, αλλά να τους έχουν κόψει το επίδομα!

Οι πλέον χαρακτηριστικές περιοχές είναι η Ήπειρος, η Ξάνθη και η Κομοτηνή.

Για την ιστορία, το ΓΕΣ με την Φ.456/14/248949/Σ.5478/29 Μαι 2008/ΓΕΣ/1Ο ΕΓ/5/1 καθιέρωσε την απονομή διακριτικού για την παραμεθόριο, ανάλογα με τον χρόνο που έχει υπηρετήσει εκεί το στέλεχος.

Έχει ονομαστεί “σήμα παραμεθορίου” και φοριέται στην στολή καρφιτσωμένο, στην δεξιά πλευρά.

Στην διαταγή του ΓΕΣ  αναφέρονται συγκεκριμένες περιοχές ως παραμεθόριες. Ωστόσο το ίδιος το ΓΕΣ εισηγήθηκε την περικοπή αυτών των περιοχών από τον κατάλογο των περιοχών, στις οποίες οι υπηρετούντες θα έχουν δικαίωμα να παίρνουν το νομοθετημένο επίδομα παραμεθορίου.

Αυτό δεν είναι κάτι σαν …”διπολική διαταραχή”;

Πούλησέ το