Αποστολάκης Ακάρ

Τι είπε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο Στρατηγό για τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης – Πώς αντέδρασε ο Χουλουσι Ακάρ

 

Το θέμα της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών έθεσε κατά τη συνάντησή τους με τον Τούρκο Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων Χουλούσι Ακάρ, ο Ναύαρχος Αποστολάκης, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Ο Έλληνας αξιωματούχος βρήκε την ευκαιρία να θέσει εκ νέου το θέμα, καθώς τις πρώτες ώρες της σύλληψής τους οι δυο κορυφαίοι αξιωματικοί βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία.

Ωστόσο το θέμα έφυγε από την αρμοδιότητα του Στρατηγού Ακάρ όταν οι δυο στρατιωτικοί παραδόθηκαν για φρούρηση στην Στρατοχωροφυλακή,  η οποία μετά το πραξικόπημα οτυ Ιουλίου 2015 πέρασε στον έλεγχο του υπουργείου εσωτερικών της Τουρκίας.

Για τον λόγο αυτό προφανώς ο Χουλούσι Ακάρ άκουσε τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αλλά δεν είχε και κάποια απάντηση σχετική.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε επιτακτικά και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Το θέμα αυτό αν και είναι της αμέσου αρμοδιότητας του στρατηγού Ακάρ, φαίνεται ότι δεν έχει λύση, καθώς η απάντηση ήταν η τυπική που δίνεται σε ανάλογα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Τουλάχιστον αυτό αφήνουν να εννοηθεί, οι πηγές από το ΓΕΕΘΑ.

Πούλησέ τοΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com