Ερντογάν

Τα ισλαμικά σχολεία του Ερντογάν στην Ευρώπη, είναι όχημα του τουρκικού επεκτατισμού. Οι Ευρωπαίοι ανακαλύπτουν το ρόλο και τις επιδιώξεις του καθεστώτος του Τούρκου προέδρου

Του Κώστα Βενιζέλου*

Στην Ευρώπη άρχισαν σιγά-σιγά να ανακαλύπτουν το ρόλο και τις επιδιώξεις του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό δεν σημαίνει πως θα αλλάξουν όλοι την γλοιώδη στάση και συμπεριφορά τους έναντι της Τουρκίας, καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά.

Τόσα πολλά που δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται αφήνοντας την Άγκυρα να δρα ανενόχλητα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Χρόνια τώρα δεν ενοχλούσε κανένα το γεγονός ότι η Τουρκία κατείχε στρατιωτικά έδαφος κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν ενοχλούσε κανένα το γεγονός ότι η Τουρκία παραβίαζε και συνέχιζε να παραβιάζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα Ελληνοκυπρίων.

Στην Κύπρο, όπως είναι γνωστό, από το 1975 γίνεται μεταφορά πληθυσμού από την Τουρκία. Μεταφέρονται, δηλαδή, έποικοι με στόχο την δημογραφική αλλοίωση στο νησί. Η μεταφορά εποίκων συνεχίζεται και γίνεται σε συνδυασμό με τη συστηματική  προσπάθεια ισλαμοποίησης των κατεχομένων.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι σε  έγγραφο που ετοιμάσθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλεται η ισλαμοποίηση των κατεχομένων και το σχέδιο εξαφάνισης βασικά των Τουρκοκυπρίων.

Σημειώνεται ότι σήμερα στα κατεχόμενα υπάρχουν 162 σχολεία και 212 τζαμιά. Τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα κτίστηκαν 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 ανεγέρθησαν μόνο 15 σχολεία. Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως μεταφέρονται συνεχώς ιμάμηδες από την Τουρκία στα κατεχόμενα «για να καλύψουν τα κενά».

Τις προάλλες, η ελβετική εφημερίδα Μπλικ έφερε στη δημοσιότητα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο Ερντογάν σχεδιάζει να ιδρύσει ισλαμικά  σχολεία για τα παιδιά των Τούρκων μεταναστών που ζουν σε δεκαπέντε χώρες της δύσης.

Τα έγγραφα αυτά προέρχονται από το Υπουργείο για τους Τούρκους του εξωτερικού (ΥΤΒ), Υπουργείο που ίδρυσε ο Ερντογάν το 2010, με 300 υπαλλήλους και ετήσιο προϋπολογισμό πάνω από 300 εκ. ευρώ.

Επίσης, τα σχεδιαζόμενα σχολεία θα λειτουργούν σε εβδομαδιαία και εθελοντική βάση με την στήριξη του τουρκικού κράτους και του κόμματος του Ερντογάν ΑΚΡ και θα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών.

*Διαβάστε τη συνέχεια στην Πηγή: hellasjournal.com