Σχολή Ευελπίδων

Σχολή Ευελπίδων: Κορίτσια – Μονομάχοι σάρωσαν τα μετάλλια στους διεθνείς αγώνες στο Ξίφος Μονομαχίας, με την επωνυμία “Η Μάχη της Κρήτης 2018”

 

Στις 26 και 27 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά – Κρήτης, οι διεθνείς αγώνες Ανδρών και Γυναικών στο Ξίφος Μονομαχίας, με την επωνυμία “Η Μάχη της Κρήτης 2018”, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 77 ετών από την ομώνυμη μάχη μεταξύ των συμμαχικών και των γερμανικών δυνάμεων.

Οι διεθνείς αγώνες ξεκίνησαν το 2007 με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβούλιου της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων που θέσπισε το Τουρνουά Ξίφους Μονομαχίας « Μάχη της Κρήτης» το οποίο διεξάγεται μέσα στον Μάιο κάθε έτους.

Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν 12 σύλλογοι με 60 και πλέον αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων έλαβε μέρος με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 2 αθλητές, 6 αθλήτριες, τον προπονητή της ομάδας και 1 αξιωματικό συνοδό. Πιστή στην παράδοση των καλών αποτελεσμάτων, μιας και η ομάδα Ξιφασκίας της ΣΣΕ τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει κατακτήσει πάνω από 10 μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αγωνίστηκε με πάθος και δύναμη διαπρέποντας για μία ακόμα φορά και σε αυτήν της την εμφάνιση.

Έτσι, μετά από εξαιρετική απόδοση ιδιαίτερα της γυναικείας ομάδας, κατέκτησε στα ατομικά την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα αντίστοιχα ομαδικά αγωνίσματα η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, κατέλαβε την πρώτη και την δεύτερη θέση.

Επιπλέον, κατά τους αγώνες η Σχολή βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων για τη συμπλήρωση των 190 ετών από την ίδρυσή της.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την γνωριμία, διάδοση και ανάπτυξη του Ολυμπιακού αθλήματος της ξιφασκίας φιλοδοξία της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων και της αντίστοιχης Ομοσπονδίας του αθλήματος είναι η διοργάνωση αθλητικής δραστηριότητας την επόμενη χρονιά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της «Μάχης της Κρήτης», με συμμετοχή αντιπροσωπευτικών ομάδων ξιφασκίας από όλες τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών που έλαβαν μέρος στην αντίστοιχη μάχη.

 

 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ

Πούλησέ το