ΠΟΜΕΝΣ

Επιστολή στα ειρηνοδικεία της χώρας για την ΠΟΕΣ – κλώνο έστειλε η ΠΟΜΕΝΣ! Τους εφιστά την προσοχή για τις απόπειρες ίδρυσης οργανώσεων κατά παράβαση του νόμου

Ραγδαίες εξελίξεις στην θεσμική εκπροσώπηση των στρατιωτικών. Μετά την αποκάλυψη για την απόπειρα κλωνοποίησης της ΠΟΕΣ από τα ίδια τα στελέχη της επειδή καταργήθηκε με απόφαση δικαστηρίου, η ΠΟΜΕΝΣ έστειλε επιστολή στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, όπου ενημερώνει ότι γίνονται προσπάθειες παραπλάνησης της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Βόμβα! Ίδρυσαν νέα ΠΟΕΣ στη θέση αυτής που έκλεισε η Δικαιοσύνη!

Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα είναι ραγδαίες, ειδικά με τη λήξη της προθεσμίας για προσαρμογή που έδινε στις οργανώσεις των στρατιωτικών  ο νέος νόμος του ΥΠΕΘΑ για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Πολύ πριν τη λήξη της προθεσμίας, βγήκε η απόφαση της Δικαιοσύνης που καταργούσε την ΠΟΕΣ και όριζε την διαγραφή της από τα βιβλία των Ομοσπονδιών.

Έτσι η ΠΟΜΕΝΣ έμεινε η μόνη νόμιμη οργάνωση που εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς σύμφωνα με το νόμο.

Η κυβέρνηση έχει ήδη αναγνωρίσει την ΠΟΜΕΝΣ ως τη μόνη οργάνωση που εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς και για τον λόγο αυτό ανακάλεσε τον διορισμό του Ανέστη Τσουκαράκη και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από την ηγεσία της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπή του ΕΦΚΑ για τους στρατιωτικούς και τοποθέτησε τα στελέχη που υπέδειξε η ΠΟΜΕΝΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Βόμβα! Τέλος ο Τσουκαράκης από τον ΕΦΚΑ – ΕΓΓΡΑΦΟ

Ωστόσο ορισμένοι φαίνεται ότι δεν σέβονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και επιχειρούν με παλαιά κόλπα να τις παρακάμψουν.

Σε αυτό το πλαίσιο εντοπίστηκε στο ειρηνοδικείο Ρέντη η ίδρυση νέας οργάνωσης με διακριτικό τίτλο ΠΟΕΣ και όνομα ίδιο με αυτό της οργάνωσης που καταργήθηκε με απόφαση της Δικαιοσύνης! Ένα “τέχνασμα” το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να επιφέρει σύγχυση στο προσωπικό και να θεωρούν ότι πρόκειται για την ίδια οργάνωση με την καταργηθείσα.

Η ΠΟΜΕΝΣ σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ήδη κινηθεί δικαστικά κατά της νέας ΠΟΕΣ – κλώνου, ενώ για να προφθάσει παρόμοιες τέτοιες “πρωτοβουλίες” έστειλε την ακόλουθη επιστολή σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας:

Θεσμική εκπροσώπηση εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Αξιότιμες/οι κ.κ. Ειρηνοδίκες,

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 30Γ του Ν.1264/1982, όπως προστέθηκε με το άρθρο 50 του Ν.4407/2016 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 26 του Ν. 4494/2017, και ειδικότερα σύμφωνα με την παρ. 4 αυτού :

“Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί επιτρέπεται να συστήσουν: α. …. β. Μία Πανελλήνια Ομοσπονδία των πρωτοβάθμιων Περιφερειακών Ενώσεων, ως δευτεροβάθμιο σωματείο, με την επωνυμία: «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών»”.

Ήδη δε, κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων έχει συσταθεί και λειτουργεί η Ομοσπονδία μας, όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο στο παρόν πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα όμως με πρόσφατα δημοσιεύματα, επιχειρείται η σύσταση νέων Ομοσπονδιών, προδήλως καταχρηστικά και παράνομα, και τούτο αποκρύπτοντας την ύπαρξη της Ομοσπονδίας μας.

Με τη βεβαιότητα ότι επιτελείτε το έργο σας σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, θέτουμε υπόψη σας τα ανωτέρω και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και πληροφορία.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com