Τσίπρας Ζάεφ

Παρέμβαση της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής στο “Σκοπιανό”, ενόψει της επικείμενης συνάντησης Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ: Παραμένουμε στις θέσεις του 1992

Ανακοίνωση – παρέμβαση εν όψει της συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, εξέδωσε η Παμμακεδονική Αμερική, τονίζοντας ότι η οργάνωση παραμένει σταθερή στις θέσεις της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Καραμανλή το 1992, για μη αποδοχή ονομασίας με τον όρο Μακεδονία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, λίγο πριν την συνάντηση Τσίπρα- Ζάεφ στην Σόφια. Η Παμμακεδονική Αμερικής, τα μέλη της οποίας συνεχίζουν τις επαφές και την ενημέρωση της Αμερικανικής πολιτικής σκηνής, παρακολουθεί με τεράστιο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ως εκ τούτου θα θέλαμε να στείλουμε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες και να διευκρινίσουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με τις ίδιες σταθερές θέσεις όσον αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων:

Επιμένουμε ότι εθνική θέση είναι η θέση την οποία εξέφρασαν οι Αρχηγοί των Ελληνικών Κομμάτων στην συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1992, όπου γίνεται σαφές ότι στην όποια λύση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία ή παράγωγο αυτού.

Καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να λάβει χώρα αν δεν δεχτούν οι Σκοπιανοί τις παραμέτρους για λύση ergaomnes, για συνταγματική αναθεώρηση, για ταυτότητα και γλώσσα και απαλοιφή της οποιαδήποτε λυτρωτικής διάθεσης.

Επιπροσθέτως, εμείς παραμένουμε ακλόνητοι στην θέση μας, ότι δεν δεχόμαστε την χρήση του όρου Μακεδονία.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Πηγή: greeknewsonline.com

Πούλησέ το



Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com