Νυχτερινή αποζημίωση: Τι διαρρέει το ΥΠΕΘΑ και ποια είναι η αλήθεια – Τι αποκαλύπτει έγγραφο που διαρρέει το ΥΠΕΘΑ και θα πρέπει να ανησυχεί τους στρατιωτικούς

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Με τη μορφή των επιλεκτικών διαρροών ανώνυμοι “κύκλοι” του ΥΠΕΘΑ επιχειρούν να διαψεύσουν τα … αδιάψευστα από την πραγματικότητα που βιώνουν οι στρατιωτικοί.

Κυκλοφόρησε σήμερα είδηση σε ιστοσελίδες, οι οποίες συνήθως απηχούν τις επικοινωνιακές θέσεις του υπουργού, η οποία φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο “Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τις αποδοχές, τα επιδόματα και τις κρατήσεις των στελεχών των ΕΔ που θα ισχύσουν”.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νυχτερινή αποζημίωση: Η ΚΥΑ τα ποσά και οι δικαιούχοι – ΕΓΓΡΑΦΟ

Σπεύσαμε να δούμε κι εμείς την αλήθεια και εντοπίσαμε στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για προπαγάνδα (σσ με την έννοια ότι η προπαγάνδα είναι η επικράτηση της “αλήθειας του προπαγανδιστή” έναντι της “αλήθειας των άλλων”).

Γιατί το λέμε αυτό; Μα μια προσεκτική ματιά στα έγγραφα που επικαλούνται αποδεικνύει ότι επιχειρείται με δήθεν αποδείξεις η χειραγώγιση των στρατιωτικών.

Για παράδειγμα, αναφέρονται στα νυχτερινά, αγαπημένο θέμα του ιστολογίου μας μέχρι να δοθούν, ως εξής:

Όσον αφορά στα Νυχτερινά:
Με το Φ.840/36/31947/Σ.6431/17-4-2017/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ απεστάλη σχέδιο ΚΥΑ στο Υ.Ο. για τη χορήγηση του επιδόματος και τελούμε εν αναμονή διάθεσης ανάλογης πίστωσης.

Μια πιο προσεκτική ματιά στο έγγραφο της ΓΔΟΣΥ που επικαλούνται μας δείχνει ότι πρόκειται για έγγραφο που έστειλε η ΓΔΟΣΥ ένα μήνα πριν ψηφιστεί ο νόμος!

Το περιεχόμενο του εγγράφου δεν το γνωρίζουμε, αλλά διαπιστώνουμε ότι με βάση τον κωδικό του έχει εκδοθεί ένα μήνα πριν την ψήφιση του νόμου δηλαδή στις 17 Απριλίου 2017.

Η αποκάλυψη αυτή δείχνει ότι ο ΥΕΘΑ που μέσα στην Βουλή μιλούσε για έκτακτη θέσπιση επιδόματος με παρέμβαση του πρωθυπουργού, προφανώς δεν μιλούσε την γλώσσα της αλήθειας.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε στις 18 Μαϊου 2017, ημέρα που ψηφίστηκε το επάρατο -για πολλούς- ειδικό μισθολόγιο. Με τι λόγια παρουσίασε τη νυχτερινή αποζημίωση

 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: “Πριν από λίγο, η ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, δέχθηκε και για πρώτη φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αυτό που δικαιούνται. Και τα νυχτερινά.

Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι τελικά, οι αποδοχές των στελεχών θα είναι πολύ καλύτερες από ο,τι ήταν στο παρελθόν”.

Εάν είχαν στείλει από τον Απρίλιο του 2017 έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών για να ρυθμίσει τη νυχτερινή αποζημίωση, όπως σήμερα ακοκαλύπτεται από τις κατευθυνόμενες διαρροές, τότε σημαίνει ότι είναι έκθετος τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όσο και ο πρωθυπουργός, που άφησε τον υπουργό του να το παρουσιάσει ως κάτι που έγινε εκείνη τη στιγμή.

Επιπλέον η επίληση του συγκεκριμένου εγγράφου, Φ.840/36/31947/Σ.6431/17-4-2017/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ σηματοδοτεί άσχημα νέα για την χορήγηση του επιδόματος, καθώς καθίσταται σαφές ότι ενώ επιχειρήθηκε να υπάρξει σχετική προετοιμασία για κοινή υπουργική απόφαση, αυτή δεν έχει εκδοθεί ένα χρόνο μετά, ενώ έχουν εκδοθεί όλες οι άλλες που προβλέπονταν στο νόμο.

Μάλιστα, σε απάντηση που έδωσε ο ΥΕΘΑ τον περασμένο Φεβρουάριο στην Βουλή, λέει ότι ο ίδιος δεν φταίει που δεν έχει καταβληθεί, αλλά το υπουργείο Οικονομικών που δεν έχει καθορίσει τις λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Νυχτερινή αποζημίωση: Αινιγματική απάντηση Καμμένου – Προϋποθέσεις καταβολής

Με λίγα λόγια, μην πείθεστε από τους εντυπωσιακούς τίτλους για την “αλήθεια” των άλλων, αλλά εξετάστε προσεκτικά τι σας πλασάρουν για αλήθεια και γιατί. Ιδιαίτερα σε καιρούς που επίκειται η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τους συνταξιούχους, κάτι που έχει σοβαρές πιθανότητες να περάσει σε λίγους μήνες και τους εν ενεργεία και να αποκαλυφθεί το μέγεθος των μειώσεων που έγιναν σε στρατιωτικούς και ένστολους.

Πούλησέ το

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία

Προηγούμενο άρθροΚλεμμένος Κέρβερος -Stolen Cerberus: 20 ΦΩΤΟ δράσης Ελλήνων Αμερικανών
Επόμενο άρθροΝυχτερινή αποζημίωση: Η ΚΥΑ τα ποσά και οι δικαιούχοι – ΕΓΓΡΑΦΟ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).