Νυχτερινή αποζημίωση: Η ΚΥΑ τα ποσά και οι δικαιούχοι – ΕΓΓΡΑΦΟ – Πόσο υπολογίζεται η ώρα αποζημίωσης, ποιοι αποκλείονται από το επίδομα 

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Το …αστρονομικό ποσό των 18 εκτατομμυρίων, όσα περίπου δίνει σήμερα για τις αποζημιώσεις όσων κάνουν υπηρεσίες το Σαββατοκύριακο, προβλέπει η περίφημη ΚΥΑ για τη νυχτερινή αποζημίωση που αναμένται κάποτε να τεθεί σε ισχύ.

Το πρόβλημα όπως όλα δείχνουν είναι ότι δεν έχουν εξευρεθεί ακόμα τα ποσά για να δοθεί το επίδομα, έξι μήνες μετά την εφαρμογή του και 1,5 χρόνο μετά την ισχύ του νέου μισθολογίου που το προβλέπει!

Νυχτερινή αποζημίωση: Πανικός στο ΥΠΕΘΑ από την αποκάλυψη του Armyvoice.gr

Το Armyvoice.gr δίνει στη δημοσιότητα το σχέδιο της ΚΥΑ που είχε ετοιμάσει στις αρχές του 2018 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το σχέδιο φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα,  ο οποίος εν τω μεταξύ έγινε υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής.

Δείτε ποιοι και πώς θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος και ποιοι αποκλείονται.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς μιλάμε για αποζημίωση για νυχτερινή απασχόληση περίπου 18 ευρώ το μήνα! Αυτό το “αστρονομικό ποσό” βγαίνει αν υπολογιστούν 5 υπηρεσίες το μήνα, επί 12 ώρες, που κάνει περίπου 30 ευρώ μεικτά με την αποζημίωση 2,77 ευρώ η ώρα που αναφέρεται στο σχέδιο της ΚΥΑ. Αν αφαιρεθούν και 35% κρατήσεις βγαίνει περίπου καθαρό μηνιαίο ποσό 18 ευρώ.

Σήμερα κάποιος που κάνει περίπου 5 υπηρεσίες το μήνα, αν του αναλογούν και δυο αργίες μέσα σε αυτές παίρνει περίπου 15 ευρώ. Θα δει δηλαδή αύξηση 3 ολόκληρα ευρώ το μήνα!

 


Πούλησέ το

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία