Υποβρύχια από τον Σκαραμαγκά θέλει ο Ρουμάνος υπουργός Άμυνας! Το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν υποβρύχια στην Ελλάδα, φαίνεται πως τέθηκε από τον υπουργό άμυνας Mihai- Viorel Fifor


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο ναυπήγησης τριών υποβρυχίων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, επέδειξε σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr ο Ρουμάνος υπουργός Άμυνας Mihai- Viorel Fifor κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο Ρουμάνος υπουργός επισκέφθηκε το Ναυτικό Κλιμάκιο Σκαραμαγκά, όπου ενημερώθηκε για τα προγράμματα κατασκευής και εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων.

Το ενδιαφέρον της Ρουμανίας είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο ένα παλαιού τύπου υποβρύχιο, το “Delfinul” (δελφίνι) και ήδη έχει ανακοινωθεί από τον Φεβρουάριο ότι αναζητά την πρόσκτηση τριών νέων υποβρυχίων για τον στόλο της. Το “Delfinul” έχει κατασκευαστεί το 1985 στα ναυπηγεία της Σοβιετικής Ένωσης και έκανε την τελευταία κατάδυση πριν από 22 χρόνια. Στη συνέχεια, οι μπαταρίες του εξαντλήθηκαν και κατέστησαν μη λειτουργικές.

Ο Ρουμάνος υπουργός έκανε σύμφωνα με πληροφορίες διερευνητικές επαφές στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ώστε να συλλέξει πληροφορίες για το ενδεχόμενο κόστος ναυπήγησης τριών υποβρυχίων, που φέρεται να έχει αποφασίσει η χώρα να αγοράσει.

Οι επαφές του Ρουμάνου ΥΠΑΜ

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο Υπουργός Άμυνας (ΥΠΑΜ) της Ρουμανίας κ. Mihai- Viorel Fifor, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ επισκέφθηκε Υπηρεσίες και Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Μετά τα ναυπηγεία επισκέφθηκε το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ΠΝ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ελέγχου Βλαβών του Κέντρου Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ.

Τέλος, μετέβη στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες του Αρχηγείου Στόλου, ξεναγήθηκε στον προσομοιωτή Υποβρυχίων και επισκέφθηκε Πολεμικά Πλοία.

Κατά την διάρκεια των ανωτέρω επισκέψεων, ο Υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Ναυτικού της Ρουμανίας Vice Admiral Alexandru Mirsu Ph.D και τον Αρχηγό της Αεροπορίας της Ρουμανίας Air Flotilla General Viorel Pana.

Τέλος, ο Ρουμάνος υπουργός άμυνας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Κ. Δουζίνα.

 

 
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω