Φτιάχνει πυρηνικά το Ιράν: Απόλυτη ταύτιση Τραμπ-Πομπέο με Νετανιάχου – O Λευκός Οίκος πείσθηκε για το ορθόν των δηλώσεων του Ισραηλινού πρωθυπουργού

O Λευκός Οίκος πείσθηκε για το ορθόν των δηλώσεων Νετανιάχου σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις πρόθεσεις της Τεχεράνης να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους.

Με ανακοίνωσή της η αμερικανική προεδρία στηρίζει απόλυτα το Ισραήλ και επίσης υποστηρίζει πως το Ιράν συνεχίζει, μυστικά, το στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμά του, αφήνοντας ανοικτό τον δρόμο για κάθε ενδεχόμενο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να αποφασίσει έως τη 12η Μαΐου εάν θα αποσύρει τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου όσον αφορά το μυστικό ιρανικό πρόγραμμα με σκοπό την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου είναι «αυθεντικές» και κάποιες από αυτές παρέμεναν άγνωστες μέχρι χθες, δήλωσε, από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Πηγή: defence-point.gr

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»