Νέα παρέμβαση Δαβάκη για τους ΑΣΣΥ 1990 και το άρθρο 32 Δαβάκης

Δαβάκης: Τι γίνεται με τα 42 εξοπλιστικά προγράμματα του 2014,  τα οποία αφορούν σε υποστήριξη ή στον εκσυγχρονισμό ήδη υπαρχόντων συστημάτων του ελληνικού οπλοστασίου

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένο, σχετικά με το βαθμό υλοποίησης των 42 προγραμμάτων που η Επιτροπή Εξοπλιστικών ενέκρινε στις 30 Ιουλίου 2014 κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας και π. ΥΦΕΘΑ, κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στις αρχές Απριλίου 2018, η κυβέρνηση ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης 1 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε παρόμοια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Καμμένου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της 25ης Απριλίου 2018, όπου επανέλαβε την πρόθεσή του να επισπευσθούν οι διαδικασίες υλοποίησης μίας σειράς κρίσιμων και ήδη ενεργοποιημένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Οι ανακοινώσεις αυτές εγείρουν επείγοντα ερωτήματα σχετικά με τη μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης των 42 προγραμμάτων που η Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ενέκρινε στις 30 Ιουλίου 2014 και η πλειονότητα των οποίων αφορούσε στην υποστήριξη ή στον εκσυγχρονισμό ήδη υπαρχόντων συστημάτων του ελληνικού οπλοστασίου.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο κ. Δαβάκης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ο κ. Καμμένος καλείται να δώσει αναλυτικές πληροφορίες για τα ακόλουθα ζητήματα:

  • Πρώτον, πόσα από τα 42 αυτά προγράμματα είναι υπό διαδικασία υλοποίησης και σε ποιο στάδιο αυτής βρίσκονται;
  • Δεύτερον, πόσα χρήματα έχουν ήδη διατεθεί για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων;
  • Τρίτον, πόσα χρήματα υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν για την πλήρη υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών;