32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Ποια Μονάδα θα μετασταθμεύσει στη θέση της – Το ερώτημα θέτει βουλευτής Μαγνησίας προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

 

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τη μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, επισημαίνοντας το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στην κοινωνία του Βόλου,  για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα επιφέρει στην τοπική οικονομία.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπ’ αριθ. 2182/19-12-2017 ερώτηση που είχα καταθέσει αναφορικά με το ζήτημα της μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στον Αυλώνα, είχαν επιβεβαιωθεί οι ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας ότι «μελετάται η πιθανή μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Αυλώνα Αττικής, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα η υφιστάμενη επιχειρησιακή σχεδίαση της Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων».

Έκτοτε, όσοι υπηρετούν στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, καθώς και οι οικογένειες αυτών, βρίσκονται στην αναμονή για την τελική απόφαση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μετακίνηση ή μη της ταξιαρχίας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση θα αφήσει σοβαρό αρνητικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία, το οποίο υπολογίζεται στα 20 εκ. ευρώ ετησίως.

Επίσης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε διαβεβαιώσει την τοπική κοινωνία του Βόλου ότι το στρατόπεδο Γεωργούλα θα αξιοποιηθεί με τη μεταστάθμευση άλλης μονάδας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι ισχύει τελικά για την 32ή Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Στρατοπέδου Γεωργούλα στο Βόλο, θα μετασταθμεύσει στον Αυλώνα;

Αν ναι, ποιος είναι ο προγραμματισμός για τη μετακίνηση της ταξιαρχίας και πότε αυτή θα υλοποιηθεί; Ποια θα είναι η τύχη του στρατοπέδου Γεωργούλα στο Βόλο;

Ισχύει η διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ότι θα αξιοποιηθεί με τη μεταστάθμευση άλλης μονάδας;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Ελάτε ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ στην ομάδα μας ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στο Facebook

Πούλησέ το