Περιμένουν χτύπημα στις επικοινωνίες; Τι προετοιμασία κάνει ο Στρατός – Δείτε το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το Armyvoice.gr

Μια περίεργη προετοιμασία, η οποία έχει σχέση με τις επικοινωνίες, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Στρατό.

Προετοιμάζουν τα στελέχη να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς κινητά τηλέφωνα, κάτι που παραπέμπει ευθέως σε πολεμικές προετοιμασίες!

Η εβδομάδα που διανύουμε με έξυπνο τρόπο χαρακτηρίστηκε ως “εβδομάδα χωρίς κινητά”, κατά τη διάρκεια της οποίας το προσωπικό δεν θα χρησιμοποιεί τα κινητά του, αλλά μόνο τα υπηρεσιακά επικοινωνιακά μέσα, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το Armyvoice.gr.

Εξαίρεση αποτελούν τα θέματα που αφορούν περιστατικά ασφαλείας και άμεσης επιχειρησιακής ετοιμότητας και μόνο εφόσον δεν είναι εφικτή η άμεση ενημέρωση της Ιεραρχίας μέσω των υπηρεσιακών μέσων, επισημαίνει η σχετική οδηγία.

Η δράση αυτή έρχεται μετά την σύλληψη των δυο στρατιωτικών, τα κινητά των οποίων έχουν κάνει “φύλλο και φτερό” οι τουρκικές αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία για να στήσουν το κατηγορητήριο.

Το υπηρεσιακό κινητό που είχαν μαζί τους “αδειάστηκε” έγκαιρα από τον κεντρικό σέρβερ, όπως αποκάλυψε το Armyvoice.gr.

Η δράση αυτή που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Στρατό, είναι προφανές ότι επιχειρεί να εξοικειώσει τα στελέχη να χρησιμοποιούν μόνο τα υπηρεσιακά μέσα τα οποία είναι ασφαλή και να μην χρησιμοποιούν τα δικά τους κινητά που μπορεί να υποκλέπτονται.

Είναι γεγονός ότι στον παραδοσιακό πόλεμο ο πρώτος στόχος συνήθως είναι τα πλήγματα στους τομείς των επικοινωνικών, ώστε να αποσυντονιστεί ο αντίπαλος. Αλλά και στις σύγχονες μορφές πολέμου η επικοινωνία παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου, καθώς επεκτείνει το πεδίο της πολεμικής δράσης στον παγκόσμιο ιστό.

Δεδομένου επίσης ότι τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει ότι η Τουρκία κάνει υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, αλλά και ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε πως ζούμε έναν ακήρυχτο πόλεμο και εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να συμβεί ακόμα και ένα θερμό επεισόδιο, η δράση που έχει τον τίτλο “Εβδομάδα χωρίς κινητά”, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως πολεμική προετοιμασία, αφού έχει στόχο να μπορούν να στελέχη να λειτουργούν με τα υπηρεσιακά μέσα κατ’ αποκλειστικότητα. Μάλιστα, όπως σαφώς επισημαίνεται, θα επαναλαμβάνεται κάθε τρίμηνο η δράση και απαιτεί την καθολική συμεμτοχή του προσωπικού.

Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε κείμενα του Armyvoice.gr, επικοινωνήστε με το [email protected] – Ενημερωθείτε για το Νόμο 2121/1993 που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα