ΣΟΚ στην Άγκυρα: Οι ΗΠΑ δίνουν 550 εκατομμύρια δολάρια και εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας

Σόκ και δέος θα πρέπει να έχει προκαλέσει στην Τουρκική κυβέρνηση η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να χρηματοδοτήσουν με το ποσό των 550 εκατ. δολαρίων την δημιουργία Κουρδικής στρατιωτικής δύναμης 65.000 ανδρών στις περιοχές που οι Κούρδοι ελέγχουν στην Β. Συρία.

Αν και το σχέδιο είχε ανακοινωθεί από τον Φεβρουάριο σήμερα έρχονται περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στην δημοσιότητα για ένα πολυσύνθετο εκπαιδευτικό και εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει το 2019 με αμερικανική χρηματοδότηση.

Πιο αναλυτικά η κυβέρνηση Τράμπ είχε ζητήσει τον περασμένο Φεβρουάριο 300 εκατ. δολάρια για τον εξοπλισμό των μαχητών του YPG για την αντιμετώπιση του ISIS στη Συρία, ενώ 250 εκατ. δολάρια πρόκειται να δοθούν από τον αμερικανικό προυπολογισμό για την ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας της Συρίας φυσικά στις περιοχές που οι Κούρδοι ελέγχουν.

Σύμφωνα με τον σχέδιο των Αμερικανών, τα χρήματα που θα δώσουν στους Κούρδους θα χρηματοδοτήσουν και θα εξοπλίσουν μια στρατιωτική δύναμη 30.000 ανδρών για την ολοκλήρωση των πολεμικών επιχειρήσεων κατά του ISIS και την δημιουργία μιας δύναμης επιβολής της τάξης 35.000 ανδρών στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Από τα 300 εκατ. δολάρια που θα δοθούν για την δημιουργία και τον εξοπλισμό της κύριας πολεμικής δύναμης των Κούρδων τα 162,6 εκατ. δολάρια θα δαπανηθούν για την αγορά οπλισμού, οχημάτων, πυρομαχικών, τηλεπικοινωνιών, 8 εκατ. δολάρια θα δαπανηθούν για την κάλυψη βασικών ανθρωπιστικών αναγκών, 28 εκατ. δολάρια για έξοδα μεταφοράς και οργάνωσης και τα υπόλοιπα 101,5 εκατ. δολάρια για την διαχρονική υποστήριξης της στρατιωτικής δύναμης των 30.000 ανδρών.

Τα υπόλοιπα 250 εκατ. δολάρια…..

Διαβάστε τις λεπτομέρειες στο εξαιρετικό ρεπορτάζ του www.defence-point.gr