Ο Αλκιβιάδης Στεφανής στα χνάρια του στρατηγού Κωσταράκου! Τι ακολουθεί από την επιτυχημένη συνταγή του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Ήταν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, την Δευτέρα 9 Απριλίου 2012, όταν ο Στρατηγός Κωσταράκος έκανε το πρώτο του Tweet,  εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια νέα εποχή για τν επικοινωνία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

“Ανοίγουμε σήμερα μια νέα σελίδα επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω του Twitter. Ελπίζω θα διευκολύνει την έγκαιρη και σωστή πληροφόρηση όσων ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον χώρο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και των ΕΔ” ήταν οι πρώτες του λέξεις.

Βέβαια εκείνη την ημέρα καθώς δεν ανακοινώθηκε, δεν έγινε άμεσα γνωστό.

Την επόμενη όμως όταν άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση, άρχισαν και οι πρώτες αντιδράσεις στο twitter.

 

 

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας στενός συνεργάτης του στρατηγού Κωσταράκου σχολίαζε την “υποδοχή” που του επεφύλαξαν μεταξύ άλλων και κάποια “τρολ”, ένας είδος έθιμου για την εποχή εκείνη στο Twitter,  όταν έμπαιναν γνωστά ονόματα της πολιτείας και άρχιζαν να το χρησιμοποιούν.

Την Πέμπτη το πρωί η υπογράφουσα καθόταν στο γραφείο του στρατηγού, σχολιάζοντας το γεγονός και κυρίως επιχειρώντας να του μεταδώσει την “ατμόσφαιρα” του Twitter μαζί με ελάχιστες “συμβουλές” ή καλύτερα “τρόπους καλής συμπεριφοράς” στο συγκεκριμένο μέσο.

Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια από εκείνη την ημέρα και σίγουρα ο ισολογισμός για την χρήση του μέσου είναι μάλλον θετικός για τον στρατηγό. Άλλωστε παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκε, από συγκεκριμένα άτομα για ¨νεωτερισμούς” και μόνο το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ “κυβερνά” μέσω twitter,  μάλλον δικαιώνει και τον Κωσταράκο για την επιλογή του.

Δεν τα γράφουμε βέβαια όλα αυτά επειδή τυχαίνει να είναι η 6η επέτειος από το πρώτο tweet  του στρατηγού.

Τα θυμηθήκαμε, καθώς βλέπουμε ότι στα χνάρια του βαδίζει και ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Δεν είναι μόνο που όπου βρεθεί κι όπου σταθεί βγάζει βίντεο και τα δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι και το γεγονός ότι εμφανώς στο ΓΕΣ προσπαθούν να δημιουργήσουν hashtags  τα οποία να γίνουν viral.  Και παρά το γεγονός ότι μάλλον χρειάζονται λίγη περισσότερη προσπάθεια σε αυτό τον τομέα, δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει κάποιος πως ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει αντιληφθεί την δύναμη της εικόνας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, και κατευθύνει τις αναρτήσεις του σε αυτό τον τομέα.

Το εάν επιτύχει όπως ο στρατηγός Κωσταράκος, θα το δείξει ο χρόνος. Είναι εμφανές ωστόσο, ότι βαδίζει στον δρόμο που άνοιξε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και σίγουρα για εκείνον δεν ήταν σπαρμένος με ροδοπέταλα.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Πάσχα ο Αρχηγός ΓΕΣ και πείτε τη γνώμη σας

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alkiviadis Stefanis (@alkiviadis_stefanis) στις 8 Απρ, 2018 στις 1:48 πμ PDT

 

Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε κείμενα του Armyvoice.gr, επικοινωνήστε με το [email protected] – Ενημερωθείτε για το Νόμο 2121/1993 που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα