Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής αγκαλιά με έναν ήρωα – Ποιος είναι ο ηλικιωμένος δεκανέας  που έστεκε υπερήφανος όταν ο Αρχηγός ΓΕΣ υποκλίθηκε μπροστά του

Έναν αληθινό ήρωα αγκάλιασε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης που έγινε στο Μνημείο Πεσόντων Αρκάδων του 1940-1941.

H επιμνημόσυνη δέηση, πραγματοποιήθηκε υπέρ της ανάπαυσης των ψυχών των 603 πεσόντων Αρκάδων, Αξιωματικών και Οπλιτών, κατά τις επιχειρήσεις 1940-1941, στο ομώνυμο μνημείο στην Τρίπολη, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Το Μνημείο θεμελιώθηκε το 2004, σε ένδειξη μνήμης και τιμής των πεσόντων Αρκάδων, κατά τις παραπάνω πολεμικές επιχειρήσεις στο στρατόπεδο του 11ου Συντάγματος Πεζικού (11 ΣΠ- «ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ»).

Η ανέγερση του μνημείου, αποτέλεσε πρωτοβουλία του αρχιτέκτονα και καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Αργύρη Πετρονώτη. Με τη συνδρομή του Γενικού Επιτελείου Στρατού και την υποστήριξη των τοπικών αρχών, ολοκληρώθηκε ο εξωραϊσμός του και πλέον είναι επισκέψιμο από το κοινό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές, στελέχη από Μονάδες του Σχηματισμού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και συγγενείς των πεσόντων Αρκάδων.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής πάντως, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τον ήρωα που συνάντησε εν ζωή και έγραψε στο instagram:

Δεκανέας Ιππικού κ. Κολιόπουλος Γεώργιος. Ετών 103. Κατατάχθηκε το 1936. Απολύθηκε το 1938, επιστρατεύθηκε εκ νέου το 1940. Σεβασμός!