Κορονοϊός: 2ος βουλευτής σε καραντίνα από τη ΝΔ Νέα Δημοκρατία

ΝΔ για τις γαλλικές φρεγάτες: Παροιμιώδης ερασιτεχνισμός ακόμη και στα αμυντικά θέματα από την κυβέρνηση

Για παροιμιώδη ερασιτεχνισμό από την πλευρά της κυβέρνησης, ακόμα και στο ευαίσθητο τομέα της άμυνας, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία μετά τα δημοσιεύματα στη Γαλλία και τη διάψευση της υπουργού Άμυνας της χώρας για το θέμα της ενοικίασης των φρεγατών τύπου FREMM στην Ελλάδα.

Δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο θέλουν την υπουργό Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, να διαψεύδει ότι το Παρίσι πρόκειται να μισθώσει δύο φρεγάτες FREMM στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Σύμφωνα την ιστοσελίδα Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού, η Παρλί έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραχώρησης των δύο φρεγατών. Πηγή της ιστοσελίδας αποκάλεσε τις ελληνικές αξιώσεις «παντελώς ανεδαφικές».

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η Πειραιώς καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες αν και τι ακριβώς έχει συμφωνήσει με τους Γάλλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μόλις προ τεσσάρων ημερών η Κυβέρνηση, μέσω του νέου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι “θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο”.

Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;»

Πηγή: protagon.gr