Μετοχικό Ταμείο Στρατού: Αυτές είναι οι νέες κρατήσεις – Η νέα απόφαση που καθορίζει τις κρατήσεις και εισφορές των δικαιούχων


Δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια η απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που καθορίζει τις νέες κρατήσεις και εισφορές υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, με το νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση, αφού το μισθολόγιο έχει αναδρομική εφαρμογή από 1/1/2017 και άρχισε να εφαρμόζεται από 1/1/2018, βγήκε επιτέλους ο νέος τρόπος υολογισμού των κρατήσεων, καθώς έχει αλλάξει πλήρως η δομή του νέου μισθολογίου και εάν εφαρμόζονταν οι παλαιές κρατήσεις, οι εισφορές θα ήταν υπέρογκες.

Μένει βέβαια να μιλήσουν οι ειδικοί στο θέμα για να εξετάσουν εάν οι νέες κρατήσεις είναι αναλογικές με τις παλαιές ή εάν υπάρχει στην ουσία αύξηση των εισφορών.

Η κοινή υπουργικήα πόφαση έχει τον τίτλο: “Καθορισμός του ύψους, του ποσοστού και της βάσης υπολογισμού κρατήσεων και εισφορών υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και του Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Στρατού επί των αποδοχών των μετόχων και των λοιπών υπόχρεων στην καταβολή τους” και δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 25 Απριλίου 2018 στην Διαύγεια.

Realshave.gr

Δείτε την απόφαση και υπολογίστε τις δικές σας κρατήσεις:

Μετοχικά Ταμεία by Ioanna Iliadi on Scribd