Οι Ρώσοι πεζοναύτες όπως δεν τους έχετε ξαναδεί! Αποδεικνύουν πόσο σκληροί είναι – Δείτε το βίντεο από την εκπαίδευσή τους σε θερμοκρασίες… κατάψυξης

Οι Ρώσοι πεζοναύτες ξεπερνούν κάθε όριο σωματικής και ψυχολογικής αντοχής κάνοντας αν μη τι άλλο σκληρές στρατιωτικές ασκήσεις στον Αρκτικό Κύκλο σε θερμοκρασίες… κατάψυξης.

Σε βίντεο που έχουν γυριστεί κοντά στην πόλη Μούρμανσκ στη βορειοδυτική Ρωσία εμφανίζονται οι Ρώσοι πεζοναύτες να εκπαιδεύονται σε -30 βαθμούς κελσίου, με τις λευκές τους στολές πραγματικά να αναμειγνύονται με το χιόνι.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει διαρρεύσει από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας ώστε να στείλει μήνυμα στην Δύση πόσο σκληροί είναι οι πεζοναύτες του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η ελίτ του ρωσικού στρατού εκπαιδεύτηκε με όπλα AK-74, εκτοξευτές χειροβομβίδων και εκρηκτικά σε πολύ βαθύ χιόνι.

Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Άμυνας δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι πεζοναύτες εκπαιδεύτηκαν σε τόσο δύσκολες συνθήκες ώστε να εξασφαλιστεί πως θα είναι πανέτοιμοι για μάχη υπό όλες τις συνθήκες.

Η Μουρμάνσκ είναι η μεγαλύτερη πόλη στον Αρκτικό Κύκλο και αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα για την Σοβιετική Ένωση κατά την διάρκεια τόσο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και του Ψυχρού Πολέμου.

Υποχώρησε με το πέρας του Ψυχρού Πολέμου, όταν και ήταν κέντρο της σοβιετικής υποβρύχιας και παγοθραυστικής δραστηριότητας, αλλά παραμένει ένα σημαντικό λιμάνι στον Αρκτικό Ωκεανό, ενώ και η κοντινή πόλη Σεβερομόρσκ είναι η έδρα του ρωσικού βορείου στόλου.

Ορισμένοι στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Μουρμάνσκ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Νορβηγία και τη Φιλανδία, θα μπορούσε να γίνει πάλι ένα κρίσιμο ρωσικό προπύργιο λόγω και των εντάσεων στην Δύση.

Πηγή: mirror.co.uk, SPUTNIK

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»