Φρεγάτες FREMM: Η Γαλλίδα υπουργός λέει ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία – Η υπουργός αρνήθηκε την χρονομίσθωση των δύο φρεγατών στην Ελλάδα

Ερωτήματα και προβληματισμό προκάλεσε η απάντηση της Γαλλίδας Υπουργού Άμυνας Florence Parly σε ερώτηση που της τέθηκε για την πιθανή χρονομίσθωση στην Ελλάδα δύο φρεγατών FREMM όπως είχε ανακοινώσει το πρωί της 20 Απριλίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας france3-regions η Γαλλίδα Υπουργός δήλωσε ότι «Par ailleurs, elle a démenti la location par la Grèce de deux frégates françaises, annoncée par les autorités grecques», που μεταφράζεται ως, “Η υπουργός αρνήθηκε την χρονομίσθωση των δύο φρεγατών στην Ελλάδα που ανακοινώθηκε από τις Ελληνικές Αρχές“.

Όπως δήλωσε η Γαλλίδα Υπουργός «το ζήτημα δεν είναι σχετικό, όμως είμαστε (γαλλική κυβέρνηση) στην διάθεση των Ελλήνων φίλων μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμη πιο στενά».

Είτε υπάρχει συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Τσίπρα-Μακρόν, όπως γράψαμε το πρωί, είτε απλά η έναρξη της τυπικής διαδικασίας αποστολής αιτήματος που έγινε σήμερα με πολιτική υπόδειξη, πρέπει να ακολουθηθεί.

Κανείς βέβαια δεν ρώτησε και το γαλλικό Ναυτικό εάν συμφωνεί με την παραχώρηση δύο πλοίων τη στιγμή που δεν διαθέτει και πολλά, ενώ έχει ήδηξ παραχωρήσει στους Αιγύπτιους… η θέση της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας ήταν εξ ορισμού δύσκολη, κάτι που μπορεί να ερμηνεύει τη στάση της.

Ας αναμείνουμε όμως να μας πουν οι υπεύθυνοι πολιτικοί τι συμβαίνει, διότι το να σε αδειάζουν έτσι ίσως σημαίνει ότι έσπευσες να δώσεις στη δημοσιότητα κάτι που έπρεπε να κρατηθεί μυστικό μέχρι να ολοκληρωθεί τυπικά.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό η Ελλάδα έχει έρθει σε συμφωνία με την Γαλλία για την χρονομίσθωση δύο φρεγατών ανθυποβρυχιακού ρόλου FREMM για πέντε χρόνια με τα πλοία να εντάσσονται στην δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού έως τον ερχόμενο Αύγουστο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο defence-point.gr