Επεισόδιο στη ΡΩ – Αποκάλυψη: Έγινε και το Μ. Σάββατο και το έκρυψαν! Την Μεγάλη Εβδομάδα σημειώθηκε και πρόκληση με ακταιωρό

Επεισόδιο στη ΡΩ - Αποκάλυψη: Έγινε και το Μ. Σάββατο


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Απανωτά είναι τα περιστατικά με προκλήσεις των Τούρκων στην Ρω. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ανάλογη πτήση ελικοπτέρου έγινε και το Μεγάλο Σάββατο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr  το Μεγάλο Σάββατο, ένα ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρω και Μεγίστης για αρκετή ώρα και ενεργοποιήθηκε η φρουρά στο νησί, η οποία έλαβε θέσεις για πυρά, όπως έχει πάρει εντολές να κάνει.

Η διαφορά με το χθεσινό περιστατικό που αποκαλύφθηκε σήμερα, είναι ότι  το ελικόπτερο χθες πέταξε σε χαμηλή πτήση, πάνω από το έδαφος.

Η ελληνική στρατιωτική φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα και το ελικόπτερο απομακρύνθηκε άμεσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής που με σβηστά τα φώτα και χωρίς διακριτικά, πέταξε σε ύψος κάτω των 100 μέτρων ( 300 πόδια).»

‘Ολα λειτούργησαν όπως προβλέπονται με βάση τους κανόνες και ο αρχιφύλακας αξιωματικός έδωσε εντολή για προειδοποιητικά πυρά σε αντίθετη κατεύθυνση από το ελικόπτερο», τονίζουν επιτελείς του Πενταγώνου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, η φρουρά στο νησί είχε ενεργοποιηθεί λόγω μιας τουρκικής ακταιωρού η οποία προκλητικά κινήθηκε μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ανάμεσα στο Καστελόριζο και την νήσο Ρω. Οι εντολές που είχαν δοθεί ήταν αν χρειαστεί να πυροβολήσουν.

Κανένα από τα δυο περιστατικά δεν ανακοινώθηκε ούτε από το ΓΕΕΘΑ, ούτε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Είναι άγνωστο γιατί τα περιστατικά αποκρύπτονται από τους πολίτες, ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε καλά πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω της κατάστασης των ελληνο-τουρκικών σχέσεων.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε κείμενα του Armyvoice.gr, επικοινωνήστε με το [email protected] – Ενημερωθείτε για το Νόμο 2121/1993 που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»