Έλληνας Πλοίαρχος ανέβηκε στην κορυφή του Παγκόσμιου Στρατιωτικού Αθλητισμού και μας κάνει υπερήφανους

Ένας Έλληνας πλοίαρχος, ο διευθυντής του ΑΣΑΕΔ ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο του Παγκόσμιου στρατιωτικού Αθλητισμού!

Ο διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχος Σπυρίδων Ανδριόπουλος, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) , το οποίο είναι το όργανο αντίστοιχο με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά για τους στρατιωτικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Η χώρα μας είχε να δει Έλληνα αξιωματικό στο Διοικητικό Συμβούλιο του CISM από το 1961 όταν είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος ο αρχίατρος Παπαρέσκος.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η γενική συνέλευση του CISM έγινε στην Ελλάδα στο Ζάππειο Μέγαρο και είχε τεράστια επιτυχία.

Φέτος, στην 73η Γενική Συνέλευση που έγινε στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο Πλοίαρχος Σπυρίδων Ανδριόπουλος εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι ενώ η εκλογή έγινε την περασμένη Παρασκευή, στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ποιο είναι το CISM

Το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (ΔΣΣΑ, γαλλικά: Conseil International du Sport Militaire, CISM), που ιδρύθηκε το 1948, είναι μία από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές οργανώσεις στον κόσμο. Το CISM είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική οργάνωση μετά τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, διεξάγωντας πάνω από 20 αγώνες ετησίως.

Στρατιώτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν προηγουμένως συναντηθεί στο πεδίο της μάχης, μετέχουν σε αγώνες στο χώρο του αθλητισμού.

Το CISM διοργανώνει διάφορα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων για τις ένοπλες δυνάμεις 134ων χωρών μελών.

Ο στόχος του CISM είναι να προωθήσει την αθλητική δραστηριότητα και τη φυσική αγωγή μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων, ως μέσο για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης.

Το σύνθημα του CISM είναι «Φιλία μέσω του αθλητισμού» και βασίζεται σε τρεις πυλώνες του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και της αλληλεγγύης.

Αυτό είναι σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τα ιδανικά που τέθηκαν στη δήλωση αποστολής CISM το 1998, η οποία υπογράφηκε από όλες τις χώρες μέλη.

Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε κείμενα του Armyvoice.gr, επικοινωνήστε με το armyvoicegr@gmail.com – Ενημερωθείτε για το Νόμο 2121/1993 που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα