ΕΑΒ: 23 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για τα F-16 - Προσωρινά αποτελέσματα Ελληνικά F-16 σήμερα πάνω από την Κύπρο - Άσκηση ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ Μαχητικά αεροσκάφη F-16, κυσεα, αναβάθμιση f-16 ελληνική βιομηχανία, πτέραρχο

Εκτακτο ΚΥΣΕΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα ενέκρινε ομόφωνα την αναβάθμιση των F-16 – Κρατήθηκε μυστικό μέχρι τελευταία στιγμή

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας, ασχολήθηκε με την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, την οποία και ενέκρινε ομόφωνα.

Σημειώνεται ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συνεδρίασε εκτάκτως – και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό -υπό τον πρωθυπουργό.

«Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ. Μιά μεγάλη ημέρα για την ΠΑ» έγραψε ο κ. Καμμένος.

Πρόκειται για ενα πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού 85 συνολικά αεροσκαφών σε VIPER κάτι που σηματοδοτεί την ενίσχυσή του οσον αφορά τα ραντάρ ενω, παράλληλα έχει πιο ισχυρό σύστημα αυτοπροστασίας.

Συγχρόνως θεωρείται ότι αναβαθμίζεται και η επιχειρησιακή του ικανότητα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αποκτά μεγαλύτερη ευχέρεια ελιγμών και την εκτέλεση αποστολών απαιτήσεων.

Συνολικά το ύψος του προγράμματος ανέρχεται σε 1,23 δισ ευρώ.

Πηγή: eleftherostypos.gr