Βάρνα: Το πρώτο σαφές μήνυμα της ΕΕ στον Ερντογάν- Ικανοποίηση από την Αθήνα για την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία 

Βάρνα: Το πρώτο σαφές μήνυμα της ΕΕ στον Ερντογάν

Σαφώς ικανοποιημένη είναι η Αθήνα από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία κατά τη χθεσινή Σύνοδο της Βάρνας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η ΕΕ για πρώτη φορά έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, χωρίς βελτίωση και πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επιπλέον, στην ελληνική κυβέρνηση σημειώνουν με ικανοποίηση το γεγονός ότι οι Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ έθεσαν επιτακτικά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως όρο για την πρόοδο της ευρωτουρκικής ατζέντας.

Το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών συζητήθηκε μεταξύ των Τουσκ, Γιούνκκερ και Ερντογάν επί είκοσι λεπτά και, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο Τούρκος Πρόεδρος άφησε ανοικτό παράθυρο για λύση χωρίς όμως να δεσμευθεί.

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έθεσαν οι κ. Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Ερντογάν: «Είσαι ηγέτης και δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια. Πρέπει να κάνουν Πάσχα στο σπίτι τους».

Η Αθήνα πάντως μετά και την χθεσινή εξέλιξη στρέφει πλέον το βλέμμα της προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς μετά το τηλεφώνημα της προηγούμενης Πέμπτης ανάμεσα στους δυο άνδρες (Τσίπρα-Πούτιν) είναι σαφές πως η Αθήνα ευελπιστεί στην παρέμβαση του Ρώσου προέδρου προς τον Ταγίπ Ερντογάν για τους δυο στρατιωτικούς. 
Η συνάντηση που θα έχουν στις αρχές του άλλου μήνα στη Κωνσταντινούπολη θα είναι καταλυτική, αν μέχρι τότε δεν υπάρξουν εξελίξεις για τα στελέχη του στρατού ξηράς. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κάντε “LIKE” για να μαθαίνετε όλα τα τελευταία εθνικά νέα