Μεγάλο Πεύκο: Πώς γίνονται οι έρευνες για να βρεθεί το τυφέκιο Μ16
Σύλληψη Ελλήνων Στρατιωτικών: Πότε και πώς έγινε – Τι προσδοκά η Άγκυρα – Ποιος διαπραγματεύεται με ποιον

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ενός αξιωματικού κι ενός υπαξιωματικού, έγινε την ώρα που στο υπουργείο εθνικής άμυνας γινόταν η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός Πάνος Καμμένος ειδοποιήθηκε άμεσα και έδωσε οδηγίες αντιμετώπισης, ενώ άμεση ήταν και η ενημέρωση του υπουργείου των Εξωτερικών.

Οι δυο στρατιωτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες πρόφθασαν και μίλησαν με την μονάδα τους και είπαν ότι έχουν οδηγηθεί στην Ανδριανούπολη, όπου και παραμένουν μέχρι να βρεθεί κάποια λύση.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και οι οικογένειες, ενώ ξεκίνησαν και οι διαπραγματεύσεις αρχικά σε χαμηλό επίπεδο για να γίνει η επιστροφή των στρατιωτικών. Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως στην περιοχή του Έβρου και κάτω από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, έχει συμβεί τα περίπολα να χάνουν τον προσανατολισμό τους και να μπαίνουν στο έδαφος της άλλης χώρας.

Αυτό έχει συμβεί και με Τούρκους αλλά και με Έλληνες στρατιωτικούς στο παρελθόν και συνήθως λυνόταν με διαπραγματεύσει σε τοπικό επίπεδο.

Το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε πολιτικό επίπεδο, δείχνει ότι η Τουρκία επιθυμεί να αποκομίσει ωφέλη από αυτή το συμβάν.

Στο πλαίσιο αυτό μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, ενώ σε στρατιωτικό επίπεδο υπάρχουν συχνές επικοινωνίες μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη και του Αρχηγού του Τουρκικού Επιτελείου Στρατηγού Ακάρ.

Πάντως ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να θελήσει να “ανταλλάξει” τους Έλληνες στρατιωτικούς με τους στρατιωτικούς που ήρθαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη όταν έγινε το πραξικόπημα, και έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});