Πρόεδρος ΕΣΠΕΚΜ: Πώς πρέπει να αξιοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα – Οι λύσεις που προτείνει ο Θεόδωρος Μητρόπουλος 

Πρόεδρος ΕΣΠΕΚΜ: Πώς να αξιοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Γράφει ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΜ Θεόδωρος Μητρόπουλος. Το παρακάτω άρθρο είναι καθαρά προσωπική άποψη και δεν εκφέρει το σύνολο της Ένωσης.

Στα πλαίσια μέριμνας του προσωπικού, όπως έχει χαρακτηριστεί το 2018 θα ήθελα να επισημάνω , ότι εξελίσσεται έντονη συζήτηση το τελευταίο καιρό όσον αφορά τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια από Δήμους και Κοινότητες, ακόμη και από ιδιώτες με σκοπό την απόκτηση τους προς εξυπηρέτηση προσωπικών οικονομικών συμφερόντων.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Καθίσταται, λοιπόν, επιτακτική η ανάσχεση του παραπάνω εγχειρήματος, διατηρώντας και αξιοποιώντας τα ελληνικά στρατόπεδα με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Μερικές από τις λύσεις που προτάσσονται για την αξιοποίηση των εν λόγω χώρων είναι οι εξής:

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Α) Δημιουργία παιδικών σταθμών – Πρόσληψη γυναικών στρατιωτικών με σύμβαση, οι οποίες θα έχουν την ειδικότητα του παιδαγωγού και η σύμβαση θα διαρκεί για όσο καιρό θα είναι με μετάθεση στη φρουρά.

Β) Φροντιστήρια ξένων γλωσσών – μαθημάτων (η πρόσληψη γίνεται όπως στην υπό (Α) λύση)

Γ) Πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής

Δ) Παιδότοποι

Ε) Γυμναστήρια

ΣΤ. Γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ- 5Χ5

ΣΤ) Ξενώνες για διερχόμενα στελέχη (είτε διέρχονται μόνοι τους ή μαζί με κάποιο μέλος της οικογένειάς τους) (Ενδεικτικά μπορούν να γίνουν και άλλα).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Και όλα τα έσοδα να πηγαίνουν Υπέρ ΕΚΟΕΜΣ για ενίσχυση των Μετοχικών ταμείων και των τριών Κλάδων των ενόπλων Δυνάμεων.

Για απομακρυσμένα στρατόπεδα, τα οποία βρίσκονται σε απομονωμένα χωριά ή σε νησιά, προτάσσεται να δημιουργηθούν εντός αυτών ξενώνες για παραθερισμό όσων στελεχών επιθυμούν χειμερινές και καλοκαιρινές διακοπές, μία λύση η οποία θα βοηθήσει και τον τοπικό πληθυσμό.

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτραπεί η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών στρατοπέδων! Χώρων που για πολλά χρόνια δίνουν ζωή σε κάθε τοπική κοινότητα με την αδιάλειπτη και εξαιρετική συμβολή των στελεχών και των εφέδρων!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});