Η τουρκική προκλητικότητα ήταν ο κύριος ρυθμιστής των κρίσεων στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σε επιφυλακή ο Στρατός σε Έβρο και νησιά

Ο Στρατός σε επιφυλακή – Δεν άλλαξαν οι στρατηγοί λόγω Τουρκίας

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη  

Στη σκιά της τουρκικής προκλητικότητας πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι κρίσεις στα ανώτατα κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν έγινε καμία αποστρατεία ανώτατων αξιωματικών από αυτούς που συμμετέχουν στα συμβούλια του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, ενώ πέντε υποπτέραρχοι και δυο υποναύαρχοι κρίθηκαν ως “ευδοκίμως τερματίσαντες την θητεία τους”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνέδεσε ευθέως το γεγονός ότι δεν έγινε καμία αποστρατεία, με την τουρκική επιθετικότητα. Όπως δήλωσε, θέλησε με αυτό τον τρόπο να στείλει στην Τουρκία το μήνυμα της συνέχειας και της αποφασιστικότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η εξέλιξη δείχνει και το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες έχουν αλλάξει ποιοτικά στο Αιγαίο, με την ευθεία διεκδίκηση των νησιών.

Το επεισόδιο που ετοίμαζε η Τουρκία σε ελληνικό νησί και το οποίο απετράπη χάριν της έγκαιρης πληροφόρησης συμμαχικών χωρών, είναι ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην ιστοσελίδα του Σταύρου Λυγερού slpress.gr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Προηγούμενο άρθροΚαμμένος: Πότε θα δοθούν τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ – Τι είπε για εκλογές
Επόμενο άρθροΚρίσεις 2018: Κρίσεις Ταξιάρχων – ΟΛΑ τα ονόματα
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).