Λάρισα: Πότε ξεκινούν οι πτήσεις των αμερικανικών drones  MQ-9 Reaper από το αεροδρόμιο της Θεσσαλίας

Λάρισα: Πότε ξεκινούν οι πτήσεις των αμερικανικών drones


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Από την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να επιχειρήσουν, για πρώτη φορά από την 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (MQ-9 Reaper) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Τις πληροφορίες δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελευθερία”.

Οι προετοιμασίες των Αμερικανών στρατιωτικών που ήρθαν στη Λάρισα για τη δημιουργία των υποδομών στην 110 ΠΜ ολοκληρώθηκαν, ενώ χθες διεξήχθηκαν με επιτυχία και οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των MQ-9 Reaper.

Η στάθμευση των αμερικανικών MQ-9 Reaper στη χώρα μας, η οποία θα δίνει έμφαση στη συλλογή πληροφοριών, στην παρακολούθηση και στην αναγνώριση σε μια πολύ ευαίσθητη στρατηγικά περιοχή, συνιστά άλλο ένα λιθαράκι στη συνεχώς εμβαθυνόμενη ελληνοαμερικανική στρατιωτική συνεργασία.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ”, επειτα από μια διπλωματική και στρατιωτική διελκυστίνδα σχεδόν πέντε ετών που ξεκίνησε στα τέλη του 2013, τα αμερικανικά drones θα έλθουν στην Ελλάδα, έστω και όχι στο Καστέλλι της Κρήτης που ήταν η αρχική (και σφοδρή) επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η νομική βάση έχει βρεθεί (π.χ. το απόρρητο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 1992 ή κάποια άλλη από τις περισσότερες από 100 συμφωνίες αμυντικού περιεχομένου και η τελική συμφωνία δεν αναμένεται να χρειαστεί κύρωση από τη Βουλή), ενώ το υπουργείο Εξωτερικών έχει παράσχει την πολιτική έγκρισή του.

Ηδη τις τελευταίες εβδομάδες στη συγκεκριμένη βάση στη Λάρισα πραγματοποιούνται εργασίες υποδομής από αμερικανικό ξειδικευμένο προσωπικό.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.7”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»