Κρίσεις 2018: Άρχισαν οι “σύμβουλοι” να μπλέκονται στις μεταθέσεις – Πράγματα και θαύματα συμβαίνουν στα επιτελεία

Πριν ολοκληρωθούν οι κρίσεις, πολλά ονόματα Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών είχαν ακουστεί για θέσεις – κλειδιά στα Επιτελεία των Κλάδων.

Κάποια επιβεβαιώθηκαν, κάποια άλλα όχι.

Αυτό όμως που δημιουργεί αρνητική εντύπωση, αν πραγματικά ισχύει, είναι η επανεμφάνιση αποστράτων – ” συμβούλων” των γραφείων των Υπουργών Άμυνας, στους διαδρόμους των Επιτελείων, εν όψει των φετινών μεταθέσεων.

Χαρακτηριστικά ακούγεται τις τελευταίες  ημέρες και αναμένεται με ενδιαφέρον το τι θα πράξει συγκεκριμένο Επιτελείο, σε συγκεκριμένες υπερβολικές απαιτήσεις απόστρατου – συμβούλου Υπουργού, οπως για παράδειγμα:

  • α) για φίλο του – Αξιωματικό, να επιστρέψει με μετάθεση, σε μονάδα-φιλέτο της Κατεχάκη, που υπηρετούσε μέχρι πέρυσι…δηλαδή χωρίς να έχει συμπληρώσει ούτε τα δυο χρόνια που προβλέπονται από μονάδα – εξίσου “φιλέτο” εντός Αττικής, 
  • β) όπως επίσης να μεταθέσει παραδειγματικά  όσους στρατιωτικούς χαρακτηρίζει, επιεικώς, ανεπιθύμητους…

Και όλα αυτά όταν την ίδια στιγμή, υπάρχουν στρατιωτικοί που παρακαλάνε να πλησιάσουν με μετάθεση κοντά στο σπίτι τους, έχοντας υπηρετήσει χρόνια μακριά από αυτό και όταν άλλοι έχουν οικογενειακά προβλήματα και δε δύνανται να μετατεθούν.

Το armyvoice.gr θα παρακολουθεί το θέμα με τον συγκεκριμένο ” σύμβουλο ” και αν χρειαστεί θα επανέλθει.

Η Πολιτική Ηγεσία και οι Αξιωματούχοι αυτής οφείλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει με τους συμβούλους τους και οι Επιτελείς των Κλάδων, όσο “φρέσκοι” και αν είναι θα πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους σε τέτοιες σειρήνες που μπορεί να τους εκθέσουν.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα παραμεθορίου: Ποιοι ένστολοι το δικαιούνται οριστικά!
Επόμενο άρθροΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2018: Στον αέρα η αποζημίωση για την μεταφορά οικοσκευής!
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).