Υπόθεση Στρατιωτικών: Πότε θα αποφυλακιστούν! Τι εκτιμά Τούρκος δημοσιογράφος που μίλησε στον ANT1 και τον Χρήστο Μαζανίτη

Υπόθεση Στρατιωτικών: Πότε θα αποφυλακιστούν! Τι λέει Τούρκος δημοσιογράφος

Ο Λεβέντ Κενέζ ήταν διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Μεϊντάν. Ήταν μία από τις εφημερίδες που έκλεισαν με εντολή Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο ίδιος συνελήφθη, αμέσως μετά το πραξικόπημα αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνο να τον συλλάβουν εκ νέου και να τον φυλακίσουν κι έτσι πήρε την απόφαση να φύγει από την Τουρκία. Μέσω του Έβρου, μαζί με άλλους μετανάστες, πέρασε παράνομα στην χώρα μας κι από εκεί βρέθηκε στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, όπου ζει.

«Οι έρευνες μπορεί να πάρουν και δύο μήνες, ίσως έξι μήνες, δεν ξέρουμε. Κι αυτό γιατί εξαρτάται από τις αποφάσεις του κυρίου Ερντογάν, πόσο καιρό θα τους κρατούν φυλακισμένους» τονίζει στην συνέντευξή του στον Χρήστο Μαζανίτη, για το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μάλιστα αποκάλυψε ότι παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει όχι μόνο στον Έβρο αλλά και στα σύνορα με το Ιράν, όπου ο ίδιος είχε καταγράψει ρεπορτάζ σύλληψης τρίων Ιρανών στρατιωτών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από δύο ώρες χωρίς ανακρίσεις.

«Αυτή είναι η νέα εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η αρπαγή ομήρων. Αλλά πριν οι Τούρκοι στρατιώτες αυτομολήσουν στην Ελλάδα, κάποιοι υποστήριξαν ότι η Τουρκία θα συλλάμβανε μερικούς Έλληνες πολίτες πιο πριν. Αλλά η Τουρκία δεν το έκανε αυτό. Τώρα είναι πολύ άσχημη η συγκυρία για τους Έλληνες στρατιώτες» πρόσθεσε, σχολιάζοντας την νέα πολιτική που έχει εγκαινιάσει η Τουρκία.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});