Φωτιές ανάβει η ΦΩΤΟ του Αλκιβιάδη Στεφανή με μια γυναίκα – Χαμός από τα δημόσια σχόλια στο Facebook

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που έκανε στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ, την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ», όπου παρακολούθησε εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Μυτιλήνης, Άντισσας, Πολιχνίτου και Καλλονής.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικά αντικείμενα στον ατομικό και ομαδικό οπλισμό, καθώς και αντικείμενα στις Α΄ Βοήθειες.

Μετά το πέρας των θεωρητικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκαν βολές με όλα τα είδη των όπλων.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες τις οποίες και δημοσίευσε από την δραστηριότητα, υπάρχει και μια φωτογραφία του Αλκιβιάδη Στεφανή με μια ξανθιά γυναίκα με μακριά μαλλιά, η οποία είναι ντυμένη με στολή παραλλαγής και φαίνεται να έχει θερμή χειραψία με τον Αρχηγό ΓΕΣ.

“Από πότε οι γυναίκες γίνονται μέλη της Εθνοφυλακής” ήταν το ερώτημα που τέθηκε αρχικά, για να ακολουθήσει καταιγισμός σχολίων.

“Η κοπέλα είναι μέλος συλλόγου εφέδρων και όχι εθνοφύλακας, το όπλο της δεν είναι πραγματικό”, έσπευσε να διευκρινίσει το ΓΕΣ και η απάντηση προκάλεσε εύλογα ερωτήματα.

“Από πότε γυναικες μέλη σύλλογων καλούνται σε άσκηση εθνοφυλακής; Βάσει ποίου νομικού πλαισίου;” ρωτούσαν μέλη των Εφέδρων.
“Από πότε σύλλογος airsoft καλείται να συμμετάσχει σε άσκηση εθνοφυλάκων;”

Τα ερωτήματα είναι λογικά, καθώς δεν είναι θέμα απόρριψης ή μη της συμμετοχής, αλλά εάν η γυναικεία παρουσία σε άσκηση εθνοφυλάκων, σηματοδοτεί και ενδεχόμενη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

 

Προηγούμενο άρθροΑμανατίδης: Το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών απαιτεί λεπτούς χειρισμούς
Επόμενο άρθροΑΣΤΡΑΠΗ 3/18 – ΟΡΜΗ 2/18: Απίστευτες Φωτογραφίες
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).