Σύλληψη Τούρκων
Έβρος: Τούρκοι συνέλαβαν Έλληνες στρατιώτες! – Ανακοίνωση του ΓΕΣ


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στον Έβρο από τουρκική περίπολο. Μετά τη γνωστοποίηση της σύλληψης των δύο Ελλήνων έχουν αρχίσει συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας (υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών), προκειμένου να επιτευχθεί η απελευθέρωσή τους.

Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται πως οι δύο Έλληνες στρατιώτες εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος, ενώ αντίθετη είναι η άποψη της ελληνικής πλευράς. Είναι, ωστόσο, δεδομένο πως το χειμώνα στον ποταμό Έβρο το σύνορο γίνεται δυσδιάκριτο.

Η υπόθεση τηρήθηκε απολύτως μυστική, προκειμένου να μην προκληθεί ένταση, η οποία, ίσως δεν θα διευκολύνει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων.

Ανακοίνωση από το ΓΕΣ

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});