Επιδότηση δανείου πρώτης κατοικίας από 3/8 - Προϋποθέσεις Επίδομα ενοικίου Χρήμα, επίδομα ενοικίου
Κόκκινα Δάνεια και προβληματισμοί – Ερωτήματα και απαντήσεις για τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη που πνίγουν τους πολίτες


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι περισσότεροι πολίτες της χώρας μας αντιμετωπίζουν σήμερα μια πρωτοφανή κατάσταση σ’ ολόκληρη την μεταπολεμική περίοδο.

Συγκεκριμένα βάλλονται σε επίπεδο παραγωγής, στους χώρους εργασίας τους, με την ανεργία, τη μερική απασχόληση, τη μείωση των μισθών, την υπερχρέωση και την ακύρωση σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων. 
Βάλλεται επίσης και σε επίπεδο κατανάλωσης με την αναντιστοιχία ανάμεσα στις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα της οικονομίας, με την κερδοσκοπία, την αισχροκέρδεια, την εξαπάτηση του καταναλωτή, τις αθέμιτες και καταχρηστικές πρακτικές εκ μέρους των προμηθευτών και των τραπεζών.
Είναι προφανές ότι η δισδιάστατη αυτή κατάσταση έχει εγκλωβίσει πολλούς με τη δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής.
Παρακάτω θα επιβεβαιώσεις πιθανά, κάποιους από τους προβληματισμούς που όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει σήμερα, στον πολίτη, σε οικονομικό επίπεδο.
  • Η Τράπεζα μου στέλνει συνεχώς επιστολές και με ενημερώνει ότι θα καταγγείλει την δανειακή μας σύμβαση. Κινδυνεύω;
  • Δεν μπορώ να αποπληρώσω τις οφειλές που έχω στο Δημόσιο, ούτε τα δάνεια μου. Κινδυνεύω μόνο από τις τράπεζες ή θα υποστώ συνέπειες και από το Δημόσιο;
  • Η Τράπεζα επειδή δεν μπορώ να πληρώσω τις δόσεις μου, με καλεί συνεχώς να υπογράψω νέα ρύθμιση και με απειλεί ότι θα κατασχέσει το σπίτι μου. Είναι εισπρακτική αυτή που με καλεί ή όντως είναι τραπεζικός υπάλληλος; Να υπογράψω την ρύθμιση;
  • Ο Νόμος Κατσέλη υφίσταται ακόμα; Εγώ που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας εντάσσομαι;
  • Έχω ακίνητη περιουσία αλλά δεν έχω την ρευστότητα για να πληρώνω τις οφειλές μου. Τι να κάνω;
  • Γίνονται διαγραφές χρεών ή απλά είναι κάτι που δεν ισχύει;
  • Δεν έχω περιουσιακά στοιχεία αλλά οφείλω σε Τράπεζες και Δημόσιο. Τι επιπτώσεις μπορώ να έχω αν δεν τους πληρώσω;
  • Αν ενταχθώ στον Νόμο Κατσέλη, θα μου πάρουν όλα τα περιουσιακά και θα μου αφήσουν μόνο το σπίτι που διαμένω;
Αυτά ήταν μερικά από τα εκατοντάδες ερωτήματα που καθημερινά απασχολούν τους περισσότερους πολίτες.
Να θυμάσαι πάντα τα εξής:
1. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια.
2. Η γνώση είναι δύναμη.
3. Έχεις σίγουρα να κερδίσεις αν ρωτήσεις και σίγουρα κάτι να χάσεις αν δεν μάθεις.
4. Την στιγμή αυτή που διαβάζεις αυτό το κείμενο δύο πράγματα μπορεί συμβαίνουν:
Πρώτον, να αδιαφορείς, καθώς εξυπηρετείς κανονικά τις υποχρεώσεις σου, παρ’ όλα αυτά πάλι μπορείς να κερδίσεις… Καθώς οι Τράπεζες μπορεί ήδη να έχουν αισχροκερδίσει από τις δικές σου εισφορές και να μην τους οφείλεις πλέον τίποτα !
Δεύτερον, να λες «ας μιλήσω κάπου για τα προβλήματα μου γιατί με έχουν πνίξει τα χρέη παρ’ όλο που δηλώνω (σε τράπεζες και δημόσιο) πως αδυνατώ να είμαι τυπικός σε όλες τις υποχρεώσεις μου» ταυτόχρονα! Και κάπου εκεί και δικαίως νιώθεις απόγνωση.
Ας μην ξεχνάμε πως αυτή η ίδια «απόγνωση»έφτασε δεκάδες, χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι αυτή η λύση, γιατί ναι υπάρχει λύση, πάντα υπάρχει λύση αρκεί να τη γνωρίσουμε!
Και η «λύση» λέγεται «γνώση»!
Η γνώση είναι το μάτι που φιλάει, που ερευνά, που συγκρίνει, που σκέφτεται, που περιμένει, που αρπάζει το φως, που προσθέτει στους περασμένους αιώνες το βάρος των καινούριων και υπομονετικός φρουρός του χρόνου αποσπά ένα-ένα απ’ το σύμπαν τα αιώνια μυστικά του (Ανρί Λακορντέρ-Γάλλος ιεροκήρυκας και δημοσιολόγος) .
Για να απαντήσω συνοπτικά λοιπόν στα παραπάνω εύλογα ερωτηματικά σου, και να μην πλατιάσω γιατί κάθε περίπτωση είναι μοναδική, θέλω να σε ενημερώσω πως ότι εσύ δεν αφήνεις δε μπορεί να στο πάρει κανένας Δημόσιος Φορέας και καμία Τράπεζα στον κόσμο, αρκεί να κάνεις τις πρέπουσες κινήσεις μέσα στα χρονικά πλαίσια που απαιτούνται και να χειριστούν τις υποθέσεις σου επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους.

Όσο για το τι ισχύει για τον περιβόητο «Νόμο Κατσέλη»…

Ενημερωτικά πρέπει να γνωρίζεις πως απαντάνε καθημερινά σ’ αυτό το ερώτημα, δεκάδες περιπτώσεις πολιτών που δικαιώνονται στα Ειρηνοδικεία όλης της χώραςγιατί από το 2010 έχουν σώθει εκατοντάδες νοικοκυριά που ανήκουν σε συμπολίτες μας που «πραγματικά» είχαν ανάγκη να προστατευθούν και που δικαιώθηκαν.
Όσο για τις «Τράπεζες» που προσπαθούν να αποτρέψουν τον ανυποψίαστο και φοβισμένο κόσμο να μπει στο Νόμο Κατσέλη λέγοντάς τους ανυπόστατες δικαιολογίες… Από μόνη της η συγκεκριμένη κίνηση μαρτυράει την κατάσταση «πανικού» που βρίσκεται όποιος χάνει τον «πελάτη» που ορέγεται να του «κατασπαράξει» το μοναδικό βιός του… Το σπίτι του…
Απλά μην υποχωρήσετε… Ενημερωθείτε, άλλωστε δεν κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ !
Με σεβασμό,
    Για την ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    ‘’Δ.Υ.Ν.Α.Μ.Η.- Προστασία Δανειοληπτών & Καταναλωτών & Ευπαθών Ομάδων’’
    Σταδίου 61 Αθήνα
    Τηλ. Επικοινωνίας: 210 32 39 797
    Email: [email protected]