Το ΓΕΣ από βίντεο πάει καλά… Νέα έκδοση με θέμα “Τι σημαίνει Στρατός“: Πάντως όχι “σκοπιά, ΚΨΜ κι αγγαρεία” σύμφωνα με την εικόνα που βλέπουμε ….

"Τι σημαίνει Στρατός" αναρωτιέται το ΓΕΣ - Νέο ΒΙΝΤΕΟ

Επιχειρήσεις επιρροής της κοινής γνώμης (;) ή ακόμα και των στελεχών του σηματοδοτεί το νέο καλαίσθητο βίντεο του Στρατού Ξηράς, που απαντά στο “φιλοσοφικό” ερώτημα “Τι σημαίνει Στρατός Ξηράς”.

Αν και για την συντριπτική πλειοψηφία όσων υπηρέτησαν η απάντηση είναι συνήθως αυτό που είχε αποτυπώσει ο Τζίμης Πανούσης σε ένα στίχο “σκοπιά, ΚΨΜ και αγγαρεία”,  γίνεται προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του Στρατού μέσα από ένα βίντεο που ανταποκρίνεται σε υψηλά στάνταρς.

Ξεφεύγει από την αισθητική των βίντεο που παρήγαγε μαζικά στο παρελθόν ο σημερινός Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ. Το νέο βίντεο επιχειρεί μέσα από κινηματογραφικές τεχνικές να περάσει το μήνυμα ότι όλα πηγαίνουν καλά και όλοι είναι υπερήφανοι και χαρούμενοι στην Στρατό Ξηράς.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Οπλίτες Θητείας, Πολιτικό Προσωπικό, Εθνοφύλακες και Έφεδροι και Σπουδαστές ΣΣΕ και ΣΜΥ, επιβεβαιώνουν ότι ο Στρατός Ξηράς διέπεται από αρχές και αξίες, με κυρίαρχη τη φιλοπατρία και την υπερηφάνεια για το έργο μας.

Για όλους εμάς, ο Στρατός δεν αποτελεί απλώς το επάγγελμα που διαλέξαμε στη ζωή μας, αλλά ένα λειτούργημα και έναν τρόπο ζωής, σκληρό, δύσκολο, απαιτητικό αλλά και υπέροχο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Διαπιστώνουμε ωστόσο ότι πέραν της ωραιοποίησης της εικόνας, η καθημερινότητα του στρατιωτικού δεν περιέχεται σε αυτό το βίντεο. Πώς είναι να ζεις στον Στρατό Ξηράς;

Εάν θέλετε να στείλετε το δικό σας μήνυμα για το τι πραγματικά σημαίνει Στρατός Ξηράς, εργασιακές συνθήκες και καθημερινότητα, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη φόρμα που ακολουθεί:

[contact-form]


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Προηγούμενο άρθροΒρετανική φιλοτουρκική αθλιότητα εναντίον της Κύπρου
Επόμενο άρθροΊμια: Ανακοίνωση του Λιμενικού 13 ώρες μετά το συμβάν
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).