Μισθολόγιο: «Παιχνίδι υποσχέσεων» για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – Πώς η κυβέρνηση υπόσχεται αυξήσεις μέσω υλοποίησης της απόφασης του ΣΤΕ


Μισθολόγιο: «Παιχνίδι υποσχέσεων» για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες η κυβέρνηση τάζει αυξήσεις σε όσους αμείβονται με τις κατώτατες αποδοχές και κλείνει το μάτι σε στελέχη ΕΔ-ΣΑ και δημοσίους υπαλλήλους.

To 2015 οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν ότι ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα 751 ευρώ από τα 580,08 και τα 510 ευρώ για τους νέους που είχε κοπεί μέσα σε ένα βράδυ του 2012.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν μια από τις ισχυρότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε σημαία. Τρία χρόνια μετά, όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά περάσαμε από τη γενιά των 700 ευρώ στην γενιά των 500 και των 360 ευρώ.

Σήμερα, σε μια χρονιά που θεωρείται προεκλογική, η κυβέρνηση στήνει ξανά παιχνίδι με τους μισθούς. Η στρατηγική της στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο εκλο­γικό ακροατήριο: τους χαμηλόμισθους, τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οικοδομεί νέο αφήγημα με υποσχέσεις στους μισθούς τους με το βλέμμα στραμμένο σε εκλογικά οφέλη που θεωρεί ότι μπορεί να απο­κομίσει παρά το γεγονός ότι τίποτε από όλα αυτά δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης και του μεταμνημονιακού αυστηρού καθεστώτος εποπτείας που ετοιμάζουν οι δανειστές για την Ελλάδα.

Realshave.gr

Στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα η κυβέρνηση υπόσχεται την αύ­ξηση των κατώτατων αμοιβών και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσε­ων μετά την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο.

Στους δημοσίους υπαλλήλους κλείνει το μάτι με το ξεπάγωμα των ωριμάσεων που αυξάνουν τις μηνιαίες αποδοχές τους ενώ στο προεκλογικό παιχνίδι σχε­διάζει να ρίξει το χαρτί της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που φέρνει «αυξήσεις» στις μηνιαίες αποδοχές και αναδρομικά 65 μηνών στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και τους αποστράτους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΔ-ΣΑ: Τάζουν «αυξήσεις» μέσω… ΣτΕ

ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ με τους μισθούς η κυβέρνηση αναμένεται να ρίξει το χαρτί του Συμβουλίου της Επικρατείας που φέρνει «αυξή­σεις» στις αποδοχές των στελεχών ΕΔ-ΣΑ.

Εκατοντάδες χιλιάδες εν ενεργεία Στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας δικαιού­νται να λάβουν ακαθάριστα ποσά αναδρομικών από 643,60 έως 27.902,55 ευρώ, που αντιπροσωπεύουν περικοπές σε βασικούς μισθούς και επι­δόματα, οι οποίες επιβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Αύγουστου 2012 έως την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στο 50% των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές τους βάσει του ν. 4093/2012 και δεν τους επεστράφησαν, αν και κρίθηκαν αντισυνταγματικές βάσει παλαιότερων αποφάσεων του ΣτΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο defence-issues.gr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});