Μεταθέσεις 2018: Ποια αδικία ΔΕΝ διορθώνει η απόφαση του ΥΕΘΑ – Αν το 2018 είναι πραγματικά έτος μέριμνας ,  αυτό θα ήταν το πρώτο μέτρο που θα έπρεπε να ληφθεί

Μεταθέσεις 2018: Ποια αδικία ΔΕΝ διορθώναΜεταθέσεις 2018: Ποια μεγάλη αδικία ΔΕΝ διορθώνει η απόφαση του ΥΕΘΑει η απόφαση του ΥΕΘΑ


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μια μεγάλη αδικία η άρση της οποίας αποτελεί πάγιιο αίτημα των στρατιωτικών δεν διορθώνεται με την νέα υπουργική απόφαση για τις μεταθέσεις.

Και δεν είναι άλλη από την μοριοδότηση των στελεχών που παραμένουν πάνω από 3 χρόνια σε φρουρά την οποία δεν επιθυμούν.

Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο θέμα, καθώς για παράδειγμα οι ΕΠΟΠ λαμβάνουν μόρια για την υπηρεσία τους σε παραμεθόριο μόνο για την πρώτη τριετία και εν συνεχεία μόλις 0,25 μόρια ανά μήνα, σαν να μην βρίσκονται δηλαδή στην παραμεθόριο!

Ως αποτέλεσμα, αδυνατούν να μετατεθούν ακόμα και σε άλλες περιοχές της παραμεθορίου και παραμένουν για διάστημα άνω της δεκαετίας καθηλωμένοι στην αρχική τους τοποθέτηση και συνήθως μακριά από τον τόπο των συμφερόντων τους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η στασιμότητα αυτή δημιουργεί αίσθημα αδικίας σε πολλά στελέχη και ανατρέπει την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή και προγραμματισμό.

“Δεν αντιλαμβάνονται ότι μετά την τριετία δεν μπορεί κάποιος να αποκτήσει μόρια:” ρωτούν οι αναγνώστες του Armyvoice.gr

Εάν το 2018 έχει κηρυχθεί ως έτος μέριμνας για το προσωπικό, αυτό θα ήταν ένα από τα ουσιαστικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ανέξοδα.

Υπάρχει άραγε χρόνος, αλλά κυρίως υπάρχει βούληση να αρθεί αυτή η αδικία;


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com