Μεταθέσεις 2018: Γιατί οι δικηγόροι θα κερδίσουν από το νέο σύστημα – Τι αντιδράσεις προκαλεί η ισχύς της νέας υπουργικής απόφασης(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η άμεση ισχύς της νέας απόφασης για μοριοδότηση των μεταθέσεων, προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ανατρέπει τις ζωές πολλών στρατιωτικών.

Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια που έστειλαν στο Armyvoice.gr επισημαίνοντας ότι η βιασύνη να ισχύσει η νέα απόφαση από το τρέχον έτος δημιουργεί ανασφάλεια αλλά και θέτει ερωτήματα για την διαδικασία των μεταθέσεων, ειδικά με τις φωτογραφικές διατάξεις που περιλαμβάνει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2018: Αυτή είναι η απόφαση του ΥΕΘΑ

Ποιος λογικός άνθρωπος θα θεωρήσει θεμιτό και δίκαιο να αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των μορίων (ζήτημα επιβίωσης για πολλές οικογένειες στρατιωτικών) όταν ήδη έχουν υποβληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2017 οι προβλεπόμενες Δηλώσεις Τόπου Προτίμησης, βασισμένες αποκλειστικά σε εκτιμήσεις και δεδομένα βάσει του προϋπάρχοντος συστήματος, που προφανώς ανατρέπεται άρδην;

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ποιός έχει εξουσιοδοτήσει ορισμένους «παίζουν με τις ζωές μας»;

Αν με βάση τη νέα Υ.Α ένα στέλεχος από τις τελευταίες θέσεις στην επετηρίδα των μορίων στον βαθμό του ανέλθει (με τις μεταβολές που θα επέλθουν) σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από που θα πρέπει να ζητήσει ευθύνες γιατί στην προγενέστερη δήλωσή του παραπλανήθηκε (βασισμένος σε εσφαλμένα δεδομένα) και υπήρξε λογικός, πραγματιστής και “φειδωλός στα θέλω του”;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Φωτογραφική διάταξη για στρατιωτικό στο γραφείο του ΥΕΘΑ!

Αν πάλι κάποιος συνάδελφος ο οποίος ήταν στις υψηλότερες θέσεις τις επετηρίδας μορίων του βαθμού του και με τη νέα μοριοδότηση πέσει πολύ χαμηλότερα ποίον πρέπει να κατηγορήσει για την πλάνη του, η οποία εσκεμμένη ή μη δεν έχει σημασία, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Προκειμένου να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του συστήματος μεταθέσεων, σε ένα πλαίσιο ισονομίας, με τρόπο δίκαιο και αντιπροσωπευτικό για το τρέχον έτος, επιβάλλεται η εφαρμογή των νέων διατάξεων να υλοποιηθεί από το 2019.

Η όλη σύλληψη και ο χειρισμός του θέματος, είναι μάλλον ερασιτεχνικός, χωρίς συνέχεια, συνέπεια και σοβαρότητα. Γιατί τόση βιασύνη και μάλιστα τελευταία στιγμή πριν ξεκινήσει η διαδικασία μεταθέσεων;

Εφόσον υπάρξουν ανατροπές, γεγονός βέβαιο, θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα (αδικίες), εξαιτίας ακριβώς της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου στα μέσα της διαδικασίας χειρισμού των τακτικών μεταθέσεων έτους 2018.

Τα δικηγορικά γραφεία θα τρίβουν τα χέρια τους με τις ενδικοφανείς προσφυγές και τα ασφαλιστικά μέτρα όσων αισθανθούν αδικημένοι από τις μεταθέσεις.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});