Κωσταράκος: Η Ευρωπαϊκή Άμυνα θα προχωρήσει! – Ηχηρό μήνυμα στις δηλώσεις αξιωματούχων του ΝΑΤΟ 

 Κωσταράκος:  Ηχηρό μήνυμα στο ΝΑΤΟ για την Ευρωπαϊκή Άμυνα


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Αποφασισμένη η Ευρώπη να συνεχίσει την πορεία για την ασφάλεια κ Αμυνας παρά τις επιφυλάξεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ” ήταν το μήνυμα που έστειλε ο στρατηγός Κωσταράκος, απαντώντας στα σχόλια Αμερικανών αξιωματούχων ότι “η κοινή άμυνα είναι αποστολή του NATO και μόνο του NATO”.

Ο Στρατηγός Κωσταράκος έγραψε χαρακτηριστικά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter:

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι δηλώσεις Ματίς

Θέσεις που αντίκεινται στην ιδρυτική συνθήκη του Ευρωστρατού και με δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν ισχυρίζεται ότι συμφώνησε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, η πιστοποίηση των οποίων με προσθήκη στη συνθήκη του Ευρωστρατού θα σημάνουν το ουσιαστικό “καπέλωμα” της πρωτοβουλίας της ΕΕ και ως εκ τούτου την υποβάθμισή της.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας NATO και ΕΕ συμφώνησαν ότι η κοινή άμυνα είναι αποστολή του NATO και μόνον, μετά από συνομιλίες των δύο οργανισμών στις Βρυξέλλες για την νέα ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία 23 χωρών – μελών της Ε.Ε.

«Υπάρχει ξεκάθαρη κατανόνηση και θα συμπεριληφθεί στα ντοκουμέντα της Ε.Ε. ότι η κοινή άμυνα είναι αποστολή του NATO και μόνο του NATO» δήλωσε ο κ. Μάτις σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο πολιτικός επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι η Ε.Ε. μπορεί να ενισχύσει τις δυνατότητες κοινής άμυνας του NATO και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά έναντι των δομών της Συμμαχίας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});