Οινούσσες: στη ΒΙΑΛ οι Τούρκοι – Τι λέει το Λιμενικό για το περιστατικό – Κατέθεσαν αίτηση για πολιτικό άσυλο σύμφωνα με πληροφορίες

Οινούσσες: στη ΒΙΑΛ οι Τούρκοι - Τι λέει το Λιμενικό

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στο Hotspot της Χίου, στη ΒΙΑΛ έχουν οδηγηθεί οι Τούρκοι που έφθασαν στις Οινούσσες και ακολουθείται η νόμινη διαδικασία για την ταυτοποίησή τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Πρόκειται για ανώτατους κρατικούς υπαλλήλους, ενώ αναμένεται η αντίδραση της Άγκυρας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Έφθασαν στην Πούντα

Με μια λακωνική ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα, χωρίς να αναφέρει την εθνικότητα των Τούρκων που έφθασαν στις Οινούσσες και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, δίνει μερικές λεπτομέρειες από το περιστατικό.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών .
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΝυχτερινή αποζημίωση: Ποιοι είναι δικαιούχοι – Διαφωνία ΠΟΜΕΝΣ
Επόμενο άρθροΚρίσεις 2018: Ποιοι αντιπλοίαρχοι από ΑΣΣΥ προάγονται
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).