Ίμια: Η τουρκική επίθεση στο ΠΑΘ ΓΑΥΔΟΣ λεπτό προς λεπτό, όπως καταγράφηκε και αποτυπώθηκε από την ανάλυση των στοιχείων της κίνησης του τουρκικού σκάφους 

του Νίκου Τριάντη*

Η παρολίγον φονική επίθεση του σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής TCSG703 “UMUT” στο σκάφος του ΛΣ090 “ΓΑΥΔΟΣ”

Τό βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη σαράντα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής TCSG 703 εκμεταλλευόμενο την κάλυψη της νύχτας επιχείρησε μία δολοφονική επίθεση η οποία λίγο έλειψε να στείλει στο βυθό του Αιγαίου το σκάφος ανοικτής θαλάσσης ΛΣ090 με το όνομα “ΓΑΥΔΟΣ”.

Η ανάλυση των στοιχείων της κίνησης του τουρκικού σκάφους πριν και μετά την σύγκρουση με το Ελληνικό σκάφος μας επιτρέπουν να βγάλουμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα.

Tο τουρκικό σκάφος βρισκόταν στη περιοχή με μερικά ακόμη σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και ένα περιπολικό σκάφος του Τουρκικού Ναυτικού συνεχίζοντας για μια ακόμη ημέρα το άτυπο αποκλεισμό των βραχονησίδων των Ιμίων ο οποίος πρακτικά έχει ξεκινήσει από την επίθεση στην Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στα μέσα του Ιανουαρίου.

 

Όπως φαίνεται και από το video που χθες ανάρτησαν τούρκοι spotters διακρίνεται το TCSG703 την ημέρα της επίθεσης να έχει πάρει θέση ΝΑ των Ιμίων από το απόγευμα.

το TCSG703 το απόγευμα της επίθεσης στο ΛΣ090

Το ίδιο σκάφος σε μια προκλητική κίνηση όταν είχε πέσει για τα καλά το σκοτάδι βρέθηκε στο ένα ναυτικό μίλι από τις ακτές της Καλύμνου εντελώς μέσα στα χωρικά μας ύδατα.

Το TCSG703 στο 1 ν.μ. από τις ακτές της Καλύμνου

 

Στη συνέχεια και ενώ έκανε συνεχείς κινήσεις αποκλεισμού γύρω από τα Ίμια στις 23:40 (21:40 UTC) πραγματοποίησε την επιθετική του ενέργεια.

Το σημείο της επίθεσης κόκκινος κύκλος

 

Η επίθεση έγινε με ύπουλο τρόπο καθώς με την επίσκεψη του στην Κάλυμνο επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα νότια των Ιμίων. Από εκεί στις 23:30 (21:30 UTC) το TCSG703 άρχισε την κίνησή του σχεδόν παράλληλα με την οριογραμμή.

Στις 23:40 και αφού έχει φτάσει ΝΑ των Ιμίων αλλάζει ξαφνικά πορεία και εμβολίζει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος 090 στο πρωραίο τμήμα του εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στη συνέχεια στρέφει περνά κοντά από  το σημείο επίθεσης χωρίς να σταματήσει και σταματά ξανά στα νότια των Ιμίων οριακά εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων. Το έγκλημά τους είχε ολοκληρωθεί και έκαναν τη τακτική του ψόφιου κοριού.

*Διαβάστε την συνέχεια και δείτε και τα άλλα στοιχεία της ανάλυσης στην ΠΗΓΗ minytor.blogspot.gr